Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данія вирішила закупити для України ще 45 танків – 30 західних Leopard та 15 радянських Т-72

Категорія:

Про це заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен на 15-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»). Ідея передачі танків Т-72 полягає в тому, що, на відміну від танків Leopard, їх можна негайно включити до складу техніки Збройних сил України.

23091902.jpg

Leopard 1A5 MBT. Main Battle Tank from Germany

Для використання танків Leopard українським військовим потрібна додаткова підготовка, а з танками Т-72 цієї проблеми немає, пояснив міністр, пише hromadske, посилаючись на данське TV2.

Ця військова допомога є частиною пакета на суму приблизно 777 мільйонів євро (5,8 млрд данських крон), про який Данія оголосила минулого тижня без уточнення деталей.

Раніше Данія вже закупила для України 100 танків Leopard 1A5 у співпраці з Німеччиною та Нідерландами. Перші 10 танків із цього пакета поставили до України на початку вересня.

Також данські інструктори відповідають за першу частину навчання українців, після чого навчання продовжують німецькі колеги. Весь процес відбувається в тісній співпраці з перекладачами з низки країн та представниками німецької танкової промисловості.

Танки Leopard 1A5 були на озброєнні Збройних сил Данії до 2005 року. У 1997 році Данія закупила 51 танк Leopard 2A4, після чого старіші моделі Leopard 1A5 були зняті з виробництва.

У 2010 році Данія продала приблизно 100 старих танків компанії FFG, де вони перебувають і досі. Кілька танків Leopard 1A5 передали до данських музеїв бронетехніки. Три музеї Данії передали шість із них Збройним силам, щоб одразу після ухвалення рішення розпочати підготовку українців.

Наші інтереси: 

Бачимо, хто є справжнім союзником України. Тихо, без галасу і пафосу, скандинавські країни серйозно допомагають Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи