Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дональд Трамп оголосив нову стратегію з національної безпеки США

Категорія:

Президент США Дональд Трамп 18 грудня оприлюднив нову стратегію національної безпеки, яка містить різкі висловлювання щодо Китаю і Росії. Водночас сам він заявляє, що Вашингтон шукатиме «великого партнерства» з цими державами, але при цьому захищатиме власні інтереси.

Виступаючи у Вашингтон, невдовзі після того, як Білий дім оприлюднив документ, Трамп наголосив, що «реалізм» стане провідним принципом національної безпеки. Він різко розкритикував своїх попередників щодо широкого кола питань, зокрема боротьби з тероризмом, Ірану і Північної Кореї.

У стратегії сказано, що Росія і Китай «кидають виклик владі, впливу й інтересам США, намагаючись зруйнувати американську безпеку і процвітання».

 

 

«Ці країни сповнені рішучості зробити економіки менш вільними й справедливими, вони нарощують свій військовий потенціал і намагаються контролювати вільний обіг інформації, щоб придушити власні громадянські суспільства й поширити свій вплив зовні», – йдеться в документі. Китай і Росія характеризуються як «ревізіоністські держави», які прагнуть до зміни балансу сил на світовій арені, часто на шкоду США.

«США повинні переглянути принципи спілкування з цими суперниками. Переконаність у тому, що взаємодія з суперниками, їх залучення в міжнародні інституції й загальносвітову торгівлю перетворить їх у сумлінних і надійних партнерів, виявилася здебільшого помилковою», – сказано в стратегії.

У російському МЗС вже заявили, що з тривогою сприймають спроби Вашингтона зачислити Росію до противників США.

На відміну від попередніх президентів Буша і Обами, які просто публікували стратегії національної безпеки після їх схвалення Конгресом, Дональд Трамп вирішив представити свою стратегію особисто.

 

 

 

Наші інтереси: 

Трамп чітко окреслив коло противників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи