Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 117
  • Переглядів: 125

Дружина новопризначеного міністра молоді та спорту підозрюється в державній зраді і переховується від слідства за кордоном

Категорія:

Світ:

Тесть міністра Григорій Дашутін також обвинувачений у державній зраді за постачання машинобудівного обладнання для російської «оборонки» та заарештований. Обидва родичі Бідного мають російські паспорти.

24090701.jpeg

Вікторія Дашутіна та Матвій Бідний. Фото: twitter.com/HRski

Верховна Рада України призначила Матвія Бідного на посаду Міністра молоді та спорту України. Його кандидатуру підтримали 239 народних депутатів. З 9 листопада 2023 року Матвій Бідний виконував обов’язки міністра, а тепер офіційно очолив Міністерство. Про це повідомляє сайт Міністерства молоді та спорту.

Вікторія Дашутіна зараз мешкає у Братиславі (Словаччина), де винаймає квартиру та керує підприємством «Rotors Tech», яке зареєструвала у травні 2022 року.

Матвія Бідного призначили в.о. Міністра молоді та спорту України минулого року. З його декларації за 2023 рік відомо, що власницею майна сімейної пари є дружина Дашутіна. Їй належить квартира у Києві площею 215 м², автівка Volvo Polestar 2, придбана торік у березні, земельна ділянка в 1228 м² та житловий будинок в Криму.

Як пише видання "Полтавщина", власниками Полтавського турбомеханічного заводу та будівлі ТРЦ «Київ» є родина Григорія Дашутіна. Григорій Дашутін вже рік як затриманий, йому оголошено обвинувачення у пособництві державі-агресору. Його сину та донці також мали б висунути підозру, проте їм вдалося виїхати за кордон.

Після арешту Григорія Дашутіна його син став працівником одного із посольств та виїхав з України, а зятя – Матвія Бідного, який був помічником Андрія Портнова, тоді призначили в.о. Міністра молоді та спорту. 5 вересня 2024 він став міністром.

Полтавський турбомеханічний завод входить до сумського концерну «Nicmas», який теж належить Дашутіним. Ще до повномасштабної війни цей концерн експортував російським держпідприємствам 95% виробленої в Україні продукції. Не припинив цього й після 24 лютого 2022-го. Для того, щоб і надалі постачати держпідприємствам Росії необхідні складники, Григорій Дашутін організував схему збуту продукції через Туреччину. До схеми залучив щонайменше 14 співучасників, серед яких були його син Артем та донька Вікторія.

З досудового слідства відомо, що молодший Дашутін відповідав за виробництво необхідних складників на заводах у Полтаві та Сумах. Оскільки у його сестри Вікторії була можливість виїжджати за кордон під час воєнного стану, її призначили відповідальною за співпрацю з російськими фірмами у Туреччині. Зокрема, Вікторія Дашутіна у Стамбулі зареєструвала підприємство, взяла на роботу бухгалтера та призначила директора й контролювала закупівлю продукції концерну «Nicmas» з території України та подальший продаж у РФ. Про це відомо із судових увалів.

За інформацією ДБР, родина продавала необхідні деталі та прилади російським держпідприємствам, які виготовляють стратегічні ракетні комплекси 15П961 «Молодець». Також броньовані потяги, що призначені для інженерної розвідки залізничних маршрутів, розмінування, бойової охорони та супроводження військових ешелонів РФ. Це обладнання окупанти використовували в Донецькій та Запорізькій областях України під час війни. З початку повномасштабної війни й до листопада 2022 року для російських об’єктів військово-промислового комплексу та критичної інфраструктури заводи й компанії Дашутіних виготовили та продали продукції на понад 160 млн грн.

Розслідування щодо діяльності власників концерну «Nicmas» ДБР розпочали у липні 2022-го, а в листопаді майно підприємств арештували й роботу концерну заблокували. Григорія Дашутіна та інших топменеджерів затримали торік у червні. Кримінальне провадження розглядають в Печерському райсуді Києва.

Наші інтереси: 

Не зрозуміло, навіщо Андрій Єрмак наполегливо призначає в уряд таких сумнівних осіб з тісними російськими зв'язками. Може інших у нього просто нема?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Скільки роботи буде для Партії снайперів після війни!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Скільки роботи буде для Партії снайперів після війни!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Скільки роботи буде для Партії снайперів після війни!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"