Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 21

Економіка дарування планети «Приязність»: здійснення бажань, розподілений банк, пенсійний фонд

Категорія:

Для того, щоб опанувати чесноту приязності та успадкувати Землю, аріянська спільнота формує постіндустріальну економіку, яка поєднує духовне вдосконалення, дружнє спілкування та матеріальне збагачення. Модель такої євангельської економіки можна випробувати вже сьогодні.

230210prostirvoli.jpg

У Просторі волі
У Просторі волі

Попередні статті:

Коротка передісторія

Метою вчення Ісуса Хреста – аріянства (аріохрестиянства) – є перетворення людини на боголюдину. Дороговказом для такого перетворення є вступна лекція Доброї Новини під назвою «Навчання на горі», або ж «Нагірна проповідь». У цій лекції Ісус розповідає про 7 кроків зростання людини до рівня сина Божого. Кожен крок супроводжується виробленням нової чесноти та піднесенням на вищий рівень (план, площину, «планету») у просторі подій.

Першим кроком є вироблення чесноти «Скромність». Згідно з «Навчанням на горі», цей крок рішуче спрямовує нас до Царства божого: «Щасливі скромні, бо їхнє Царство боже». Оскільки Царство боже (Простір волі) виростає поступово і малопомітно, то цей перший крок можна вважати входженням у периферійну зону Царства божого. Натомість центральна зона Царства божого, або ж його вершина – це простір подій, в якому людина, будучи втіленим богом, повністю усвідомлює себе цим богом, відтак перетворюється на боголюдину.

Попри те, що кожен крок угору потребує індивідуальних зусиль, загальний рух потребує колективної синергії. Це чітко видно вже з опису другого кроку, який передбачає вироблення чесноти «Приязність»: «Щасливі приязні, бо вони успадкують землю». Для реалізації цієї чесноти Ісус дає три заповіді – Просіть! Шукайте! Пропонуйте! Цитата: «Просіть – і дадуть вам, шукайте – і найдете, стукайте – і відчинять вам. Кожний бо, хто просить – одержує, хто шукає – находить і хто стукає – тому відчинять. Усе, отже, що ви бажаєте, аби люди вам чинили, те ви чиніть їм».

Чому так потрібні колективні зусилля? Річ у тім, що скромність – це звичка позбуватися зайвого і здобувати необхідне. Але те, що для одного є зайвою надмірністю, для іншого може бути корисною необхідністю. Приязність – це звичка до дружньої взаємодії, коли члени громади легко і невимушено здійснюють взаємний обмін, при якому позбуваються зайвого і здобувають необхідне. Це питання ми вже обговорили у статті: Три заповіді планети «Приязність»: просіть допомогу, шукайте друзів, пропонуйте рішення.

Практична реалізація чесноти «Приязність» виражається у створенні системи ефективного і приємного обміну цінностями шляхом дарування. Такими цінностями може бути що завгодно: речі, послуги, час, гроші, ідеї, знання, рішення, емоції, життєвий простір. В ширшому розумінні, йдеться про колективну гармонізацію через взаємне доповнення, в тому числі рис характеру, матеріальних ресурсів, фізичних якостей, корисних зв’язків тощо. Фактично, це новий тип економіки – «Економіка приязності». Її головним інструментом є дарування, тому її ще називаємо «Економікою дарування».

Дарування і вдячність

Дарування – це коли ми щось даємо щиро, з любов’ю і радістю, без сподівань на повернення чи оплату.

Найважливішою перевагою Економіки дарування є те, що вона підносить своїх учасників у простір позитивних подій. Почнімо з того, що кожний акт правильного дарування народжує резонанс радості дарування та радості вдячності. Цей резонанс вносить збурення в енергетичний баланс навколишнього Всесвіту. Для того, щоб відновити енергетичну рівновагу, Всесвіт посилає зворотну хвилю вдячності обом творцям резонансу – щирому дарувальнику і вдячному обдарованому. Ця хвиля може бути досить потужною, адже можливості Всесвіту безмежні. Що більший резонанс радості, то більший відгук Всесвіту. Якщо ж нема резонансу, то нема й відгуку.

Важливо, що для виникнення резонансу недостатньо самої хвилі любові, яку створює дарувальник, – обов’язково має бути вдячність обдарованого. Сила резонансу визначається не додаванням, а множенням: енергія дарування помножується на енергію вдячності. Якщо вдячність нульова, то жодного резонансу не виникає: відсутність вдячності обнуляє будь-яке дарування. Звідси простий висновок: дарувати можна тільки вдячним людям. Натомість дарування невдячним істотам є марною розтратою ресурсів. Таке неправильне дарування є помилковим, шкідливим, гріховним, адже відбирає ресурси від правильного, продуктивного, святого дарування. Той, хто обдаровує невдячних, обділяє вдячних.

Найбільшу радість, а отже й найбільший резонанс викликає неочікуване дарування, або якщо й очікуване, то несподівано велике.

Механіка дарування

Те, що ми вище описали як відгук Всесвіту, насправді створюють самі люди. Річ у тім, що кожна людина є генератором Світла – високочастотної енергії: «Ви – світло Всесвіту!» (Матвій 5.14). Під час правильного дарування відбувається спалах Світла: кожен учасник акту дарування радіє, адже в ньому «Ра діє», тобто діє Ра – Бог-Творець Всесвіту. Бог – божественне сонце – є джерелом енергії з найвищим рівнем вібрацій. Відтак в обох учасників дарування підвищується рівень вібрацій, що автоматично виштовхує їх на дещо вищий рівень у просторі подій – ближче до Царства божого. Назовні це проявляється в тому, що людям більше щастить, до них притягуються позитивні події, справи робляться з меншим опором середовища, розв’язуються старі проблеми, розчиняються давні недуги, з’являються несподівані можливості.

Отже, радість – це стан генерування Світла. Дієвим способом входження у цей стан є правильне дарування. Завдяки генеруванню Світла відбувається наступне піднесення у простір позитивних подій з усіма супутніми благами. Стан радості – це наче ракетний двигун, що тягне вгору. Радість – причина, поліпшення життя – наслідок. Грубо кажучи, якщо двоє людей будуть час від часу по черзі дарувати одне одному стодоларову купюру і щиро радітимуть від цього, то у них буде щораз більше і щастя, і здоров’я, і успіхів, і матеріального добробуту.

А що, як правильним даруванням займатимуться не двоє людей, а сотні й тисячі? Це приведе до генерування величезних обсягів Світла, яке, наче сонячний гелій, наповнюватиме аеростат спільноти та енергійно підноситиме її на щораз вищі рівні буття. На цьому й основана ідея Економіки дарування. Економіка дарування вмикає реактор Світла і потужно тягне вгору своїх учасників. Економіка дарування – це генератор щастя і добробуту.

Принципи Економіки дарування

Модель Економіки дарування випливає з описаних вище настанов Ісуса Хреста. Для початку сформулюймо деякі принципи цієї економіки.

1. Весь обмін цінностями відбувається як дарування, бажано з елементами приємних сюрпризів. Відтак вся економіка набуває ознак традиційної магічної гри, в чомусь подібної на «пóтлач».

2. Економіка структурована на три підрозділи – згідно з євангельськими заповідями «Просіть! Шукайте! Стукайте!», іншими словами: Висловлюйте бажання! Шукайте друзів! Пропонуйте рішення!

3. Кожний рух дарування автоматично супроводжується зворотним рухом вдячності, тому щоразу відбувається правильне дарування. Правильність дарування забезпечується застосуванням спеціальної брахманської валюти, яка називається «галія».

Галія – бінарна брахманська валюта

Слово «галія» в перекладі з давньої арійської мови означає «слава». Саме це значення збереглося в галльській мові, де «галія» – це слава. Таке ж значення збереглося в арамейській мові в імені «Галпай» (Галфей, гелленською – Клеопа), по-нашому – Славко, у прадавньому «галелуя» – Славімо Бога, в латинському «глорія» (галорія) – слава, знаність, поголос. Цей же корінь *гал присутній в українських словах «галас» (голосна розмова), «галайко» – крикун, «галакати» – голосно розмовляти, «гала-концерт» – урочисте пісенне видовище, голос – звучання.

Одиницею валюти «галія» є один «гал», символічне позначення ϟ – руна Соул (сонце). Гали генеруються гравцями шляхом підтримки цивілізаційного стартапу «НО» (прообразу Ар’янської Вільної Церкви) грошима або роботою. На поточному етапі 1 гал = 1 гривня. Наприклад, якщо гравець зробив дарування в розмірі 500 гривень або виконав роботу на 500 гривень, то він отримує ϟ500 (п’ятсот галів) на свій рахунок.

Гали також нараховуються як гонорар за ті публікації на НО, які перевірені редакцією та винесені на головну сторінку порталу. Слово «гонорар» означає «почесна винагорода», від «гонор» – честь, слава, повага. Його ще визначають як винагороду за послуги, за які традиційно не вимагається плата. Гонорар – це не зарплата і не оплата за продукцію. Виплата гонорару відбувається не внаслідок зобов’язання, а як прояв поваги та вдячності. Розмір гонорару визначається не договором або прейскурантом, а ставленням, повагою, вдячністю. Так що гонорар – це не зі сфери купівлі та продажу, а з царини дарування та вдячності.

З усього цього випливає, що галія виконує подвійну функцію. З одного боку, це міра вартості – подібно як у гривні чи іншій валюті. З другого боку, це показник важливості справи, сили емоційного бажання, вшанування, поваги та вдячності. З цієї причини в галії присутній не лише видимий компонент вартості, а й невидимий компонент поваги. В результаті та ж сама кількість галів у гравців з різним авторитетом може працювати по-різному: що вища репутація, то більші можливості. Якщо в руках одного гравця 100 галів – це лише 100 галів, то в руках авторитетного гравця ці ж самі 100 галів можуть мати таку ж силу як 200, 500 чи 1000 галів. Як це працює – побачимо трохи нижче.

А поки що зауважимо, що авторитет гравця також має видимий і невидимий компоненти.

Видимий компонент – це кількість галів, зафіксована в його профілі. У профіль записані гали, нараховані за виконану роботу або грошові внески на розвиток НО. Що більше галів має гравець, то вагоміший його внесок у спільну справу, відтак вища репутація у спільноті та краща карма у Всесвіті.

Невидимий компонент авторитету гравця формується завдяки його публікаціям, коментарям до публікацій, участі в конференціях НО, приватному спілкуванню з учасниками нашої спільноти та іншій активності. Ці речі не мають кількісної оцінки.

А тепер розгляньмо механіку застосування галії на конкретних прикладах. Як ми вже говорили, Економіка дарування складається з трьох розділів: Просіть! Шукайте! Стукайте!

БАЖАЮ: речі, гроші, послуги

Активність у цьому розділі полягає в тому, що гравець формулює своє бажання та оцінює його в галах. Наприклад, «Бажаю комп’ютерний монітор – 4000 галів», «Бажаю 2 тисячі гривень – 2000 галів», «Бажаю проживання у Львові протягом тижня – 2500 галів». Предметом бажання можуть бути і речі, і гроші, і послуги, наприклад, «Бажаю відремонтувати балкон – 5000 галів». Зазвичай йдеться про одноразові послуги.

У цьому розділі застосовуємо сáме слово «Бажаю», а не «Купляю» чи «Прошу». «Купляю» не підходить, тому що тут гравець висловлює своє бажання, щоб йому щось подарували. Слово «Прошу» також не підходить, адже гравець готовий віддячити галами. Фактично, гравець повідомляє спільноту про свою потребу, а інші гравці можуть на неї відреагувати і здійснити подарунок. При цьому заявлена кількість «галів вдячності» сигналізує про важливість потреби або силу бажання.

Очевидно, що вказана гравцем кількість галів не може перевищувати тієї кількості, яку він має на рахунку. Наприклад, якщо гравець має у профілі 5 тисяч, то він не може оголосити свою вдячність в розмірі 6 тисяч. Одне слово, «моя вдячність буде нескінченною в межах розумного», тобто в рамках ліміту галії :)

На прикладі розділу «Бажаю» добре видно, як працює правильне дарування.

По-перше, бажаючий гравець може отримати дар (а може й не отримати).

По-друге, дарувальник отримує вдячність у вигляді галії (слави). Як ми пам’ятаємо, вдячність – це обов’язкова умова правильного дарування.

По-третє, тут працює справедливість, адже хто більше вклав у спільну справу, той має більше галів у віртуальному гаманці, відтак має більші можливості.

По-четверте, тут присутня можливість давати більше, ніж очікувалося, і робити приємні сюрпризи – а це потужний засіб викликати радість і генерувати Світло для піднесення у кращий простір подій.

Також дуже важливо, що є можливість отримувати дарування у вигляді грошей – це відкриває для Економіки дарування навколишній світ. Така можливість особливо корисна в невеликих громадах, де кількість пропозицій речей і послуг дуже обмежена, зате у всіх є гроші. Для отримання грошових дарів бажаючий має вказати номер своєї банківської картки (для таких справ бажано самостійно створити віртуальну картку за допомогою банківського застосунку).

ШУКАЮ: посилення та доповнення

Як ми вже знаємо, пошуки рішення зазвичай зводяться до пошуку потрібної людини та об’єднання з нею зусиль. Об’єднання подібних людей дає в основному кількісне посилення, якщо ж люди є різними, але доповнюють одне одного, то відбувається гармонізація і народження чогось нового; максимальну гармонізацію дає об’єднання зусиль чоловіка та жінки.

Для того, щоб тут працювало правильне дарування, пошук рішення відбувається у вигляді прохання про пораду. Гравець вказує, які поради його цікавлять і сигналізує галами про те, наскільки йому важлива порада. Форма поради особливо корисна для невеликих громад, в межах яких можна не знайти потрібну людину, проте можна отримати результативну пораду про таку людину за межами громади. Причому гравець може шукати пораду не лише для себе, а й для своїх друзів чи родичів, яким бажає допомогти. Наприклад, «Шукаю пораду про репетитора для дитини з математики в Києві – 2000 галів», «Шукаю пораду щодо впорядкування житла – 3000 галів», «Шукаю пораду щодо створення сім’ї – 5000 галів». Якщо порада виявилася результативною, то гравець переказує пораднику заявлену кількість галів – висловлює йому подяку і шану, цим самим не лише поповнюючи його гаманець галії, тобто слави, а й підвищуючи його репутацію у спільноті.

ПРОПОНУЮ: вироби, послуги, рішення

Розділ «Пропоную» допомагає нам радіти від дарування ближнім корисних речей, викликати зворотну радість і разом підноситися у кращий простір подій. З погляду «семи блаженств» Нагірної проповіді, цей розділ є важливим інструментом опанування чесноти скромності, тобто звички позбуватися зайвого. Йдеться не про непотрібні речі – такі просто викидаємо на смітник або здаємо на переробку. Йдеться про корисні речі, які стали для нас неактуальними, але викинути їх «не підіймається рука». Проте ми готові передати їх у добрі руки, тим більше за гали, які знадобляться для отримання потрібних речей (ми ж пам’ятаємо, що зворотною стороною чесноти скромність є здобування необхідного).

Публікації в розділ «Пропоную» здійснюються за знайомою схемою: «Пропоную ноутбук ACER Swift 1 SF114-34 за 18000 галів», «Пропоную курс навчання грі на шестиструнній гітарі в Житомирі – 15000 галів», «Пропоную лазерний принтер Samsung ML-2015 – 3000 галів», «Пропоную виділити грант на дослідження – 10000» тощо.

Розподілений банк

Запропонована система дозволяє обмінюватися галією та іншими подарунками, позбуватися неактуальних речей, отримувати корисні вироби, послуги та поради. Якщо гравець шукає конкретну річ, але її нема у нашій спільноті, то він може в обмін на гали отримати гривні, після чого придбати цю річ за межами нашої Економіки дарування.

Окрім того, гравець просто так може конвертувати гали у гривні чи будь-яку іншу валюту. Це означає, що «галономіка» працює як розподілений банк, адже гали і гривні не зберігаються в одному місці – вони перебувають безпосередньо у гравців, які ними обмінюються тоді, коли їм це подобається.

Брахманська пенсія

З ідеї розподіленого банку природно випливає ще одна функція запропонованої системи – накопичувальний фонд. Гравець накопичує галію на своєму рахунку, а при необхідності конвертує її у гривні чи інші валюти. Чим більша громада і чим вона багатша, тим простіше робиться конвертація. Відтак кожен власник галії зацікавлений у зростанні громади та її успішному розвитку протягом багатьох десятиліть та століть.

Постіндустріальна «Галілея»

З усього сказаного вище вимальовується доволі цікава система, адже це водночас:

  • спільнота однодумців, орієнтованих на самовдосконалення;
  • механізм колективного піднесення у кращі простори подій;
  • система обміну ідеями, рішеннями, товарами, послугами, зв’язками;
  • розподілений банк;
  • пенсійний фонд.

Оскільки інформаційно-фінансовою основою цієї системи є галія (слава), то можемо цей феномен позначити словом «Галілея». Галілея (гальлея) – це один з варіантів прочитання слова «галлія».

З історичної точки зору, Галілея була квітучим краєм на півночі Палестини – історичної області південно-східного узбережжя Середземного моря. У 12 столітті до н. е. ця область була завойована «народами моря», до яких відносять такі племена як «лелеги», «пелазги», «теукри», «дани», «сардани» та інші. Згідно з переконливими даними археології, вони прибули до Середземномор’я з узбережжя Чорного моря, що на півдні України (Сабатинівська культура). У євангельські часи під керуванням тетрарха Герода Антипи ця країна пережила свою Золоту добу. Це була країна хліборобів, виноградарів та мореплавців, просвітлених мудреців і мужніх воїнів. Населення Галілеї радо слухало повчання Ісуса Хреста і бачило його чудеса, тому перших його послідовників називали галілеянами. Галілея була простором любові, гармонії та чудес.

Описана в цій статті економічна система є засобом реалізації чесноти «Приязність», що її заповідав Ісус Галілеянин. Тому поміркуймо над тим, щоб назвати її іменем «Галілея». Хай це гарне ім’я принесе нам щастя, лад і добробут. Окрім того, застосування цього імені поліпшить визначеність нашої термінології, де «галія» – це назва валюти, а «Галілея» – це назва постіндустріальної економіки, в якій застосовується ця валюта.

Як правильно формулювати бажання

Щоб здійснювалися бажання, треба вміти їх чітко формулювати. Наприклад, для того, щоб отримати грант або конвертувати значну кількість галії, треба переконати спільноту піти назустріч. Для цього може не вистачити сухого повідомлення – тут треба вміти писати так звані «мотиваційні тексти». Про те, як це правильно робити, Ісус Хрестос дає докладні настанови. Про це ми й поговоримо у наступній статті – Молитва «Отче наш» – зразковий шаблон і мнемотехнічний каркас для здійснення бажань.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Українські громади нового циклу мають бути гармонійними, успішними та самодостатніми. Для цього вони спочатку мають стати скромними та приязними.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Наші люди соромляться просити про те, що їм потрібно. Це створює проблеми для всієї спільноти. Буває, що випадково дізнаєшся про те, що людина гостро потребує допомоги тоді, коли в неї уже все дуже погано.

Знаючи про цю особливість людей (яка відрізняє їх від психопатів), Ісус дає заповіді, виконання яких веде до особистого і колективного щастя. Перша заповідь – Просіть!

Однак люди соромляться просити, щоб не виглядати нав'язливими. Тому в нашій Економіці дарування запроваджується м'яка форма – у вигляді бажання, та ще й за подяку. Тут уже нема чого соромитися, зате треба виразно сформулювати своє бажання. Про це й поговоримо у наступній статті.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як тільки запрацюють перекази галії між рахунками гравців, так одразу ж почнемо випробування цієї моделі. Але спочатку я вам розповім, як писати мотиваційні тексти. Ісус про це дає чітку інструкцію. 

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Прошу висловлювати свої запитання, думки та пропозиції – усе це будемо враховувати у практичній реалізації системи на нашому сайті. Що забажаємо, те й зробимо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Наші люди соромляться просити про те, що їм потрібно. Це створює проблеми для всієї спільноти. Буває, що випадково дізнаєшся про те, що людина гостро потребує допомоги тоді, коли в неї уже все дуже погано.

Знаючи про цю особливість людей (яка відрізняє їх від психопатів), Ісус дає заповіді, виконання яких веде до особистого і колективного щастя. Перша заповідь – Просіть!

Однак люди соромляться просити, щоб не виглядати нав'язливими. Тому в нашій Економіці дарування запроваджується м'яка форма – у вигляді бажання, та ще й за подяку. Тут уже нема чого соромитися, зате треба виразно сформулювати своє бажання. Про це й поговоримо у наступній статті.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

У мене зазвичай буває так. Щоб просити, треба мати внутрішню силу. Інакше, або не витримаєш те, про що просиш, або почнуться якісь інсинуації, якщо не сказати інтриги. Щоб це подолати, треба пояснювати, а не боротися. Але для цього теж потрібна сила. А її недостатньо, тому не прошу і прикриваюся "скромністю", мовляв, не судилося отримати, про що прошу.
Чи заповіді скромності і приязності й правда діють лише серед людей, а не серед психопатів? - намагаюся не зловживати останнім терміном.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Варто зробити такий функціонал, щоб повідомлення з бажаннями й подяками публікувалися в окремому розділі. Щоб не було такої ситуації, що заходиш на блог автора – а там впереміш новини, аналітичні статті та бажання.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

В мене виникло таке питання: коли ми зможемо обмінюватися Галами між собою, це значить, що наш рахунок буде змінюватися. Наприклад з 5000 грн рахунок може зменшитися на 2000 грн, і здаватиметься, що учасник спільноти підтримав її на таку меншу суму. Але ти Ігоре в статті зазначив, що статус гравця залежить і від суми його підтримки для розвитку спільної справи. Можливо варто по досягненні якоїсь позначки в гривнях (галах) в системі присвоювати гравцям певний рівень чи той же статус? Наприклад:
Якщо сума підтримки гравця перетнула 5000 грн - 1 рівень.
10 000 грн - 2 рівень і так далі.
Якщо гравець досяг позначки 100 000 грн, можна йому присвоїти якесь ігрове звання, наприклад, "Почесний інвестор", і далі щось в цьому роді?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо людина дала 100 гривень, а потім їх забрала – скільки в неї має бути на рахунку?

Андрій Гарас wrote: В мене виникло таке питання: коли ми зможемо обмінюватися Галами між собою, це значить, що наш рахунок буде змінюватися. Наприклад з 5000 грн рахунок може зменшитися на 2000 грн, і здаватиметься, що учасник спільноти підтримав її на таку меншу суму. Але ти Ігоре в статті зазначив, що статус гравця залежить і від суми його підтримки для розвитку спільної справи. Можливо варто по досягненні якоїсь п

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вам цікаво, що таке святе дарування? Це коли радіють обоє учасників – той, хто дарує, і щиро вдячний йому той, хто отримує. В такому випадку відбувається потужний викид енергії у навколишній простір, який врегульовується зворотною хвилею позитиву від Всесвіту! У підсумку, люди колективно підіймаються у вищий простір подій, наближаючись до Царства божого. Постіндустріальна «Галілея» дозволить кожному реалізувати власні бажання, сприяти розвитку спільноти, практично застосовувати настанови Ісуса Хреста (що дасть змогу долучитися до світлого егрегора боголюдини) і процвітати у Просторі волі та творити Україну своєї мрії на зразок євангельскої Галілеї під керівництвом доброго та шляхетного Герода Антипи.

До речі, генерал Валерій Залужний має той же соціотип, що і Герод Антипа. Тому можемо на практиці хоча б приблизно розуміти, як діяли правителі такого рангу в часи Ісуса, спостерігаючи за нашим гетьманом!

Радіймо життю граючи!