Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 158
  • Переглядів: 168

Ізраїль знайшов підземну базу ХАМАС під штаб-квартирою ООН в Газі зі спільними комунікаціями

Категорія:

Підземний об'єкт для розвідувальних потреб терористичного угруповання під комплексом ООН у престижному районі Рімал виявлений після допитів палестинських в'язнів. В ЦАХАЛі переконані, що співробітники агентства ООН не могли не знати про підземну базу під ними.

240210hamas.jpg

Підземний дата-центр ХАМАС під штаб-квартирою БАПОР у місті Газа, 8 лютого 2024 року.
Підземний дата-центр ХАМАС під штаб-квартирою БАПОР у місті Газа, 8 лютого 2024 року. (Емануель Фабіан / Times of Israel)

Терористичне угруповання ХАМАС облаштувало підземний центр обробки даних просто під штаб-квартирою Близькосхідного агентства ООН з питань допомоги палестинським біженцям (БАПОР) в Газі. Підземний комплекс виявили солдати Іраїльської армії, пише УНІАН, посилаючись на статтю в  The Times of Israel.

Підземний центр обробки даних був укомплектований власною електропідстанцією, промисловими акумуляторними блоками живлення та житловими приміщеннями для терористів ХАМАС, які керували комп’ютерними серверами. Його облаштували просто під будівлею агентства ООН – там, де Ізраїль спочатку навіть не думав шукати такі об’єкти, не кажучи вже про авіаудари.

Аби звинувачення не були голослівними, ЦАХАЛ запросив журналістів відвідати цей підземний комплекс 8 лютого. Журналісти в супроводі військових увійшли в розкритий тунельний прохід і на власні очі побачили справжнє підземне містечко.

Представники ЦАХАЛу вважають, що ХАМАС використовував цей серверний центр для збору розвідданих, обробки даних і зв’язку. Як розповів командир 401-ї бронетанкової бригади полковник Бенні Аарон, його бійці також знайшли кілька схованок зброї безпосередньо в будівлі БАПОР, хоча персонал ООН вже був давно евакуйований, тож зброю могли принести туди пізніше.

Однак в ЦАХАЛі кажуть, що в деяких офісах БАПОР вони знайшли обладнання та документи, які вказують на те, що "ті самі офіси також використовувалися терористами ХАМАС".

"Нема сумнівів, що співробітники БАПОР знали, що [ХАМАС] копає під ними величезний тунель. БАПОР забезпечує прикриття для ХАМАС, БАПОР точно знає, що відбувається під землею, і БАПОР використовує свій бюджет для фінансування деяких військових можливостей ХАМАС, це точно", – каже полковник Аарон.

У головній будівлі комплексу ООН Аарон провів журналістів до серверної кімнати БАПОР, яка, за його словами, розташована прямо над підземним центром обробки даних ХАМАС.

"Деякі кабелі з’єднуються", – сказав він, показуючи лінію кабелів, що спускалися до підлоги, коли журналісти стояли над центром обробки даних ХАМАС. ЦАХАЛ заявив, що електроживлення підземного комплексу ХАМАС також забезпечувала будівля ООН.

Керівник БАПОР Філіп Лаццаріні у своєму Твітері вже відреагував на цю інформацію. За його словами, в агенції буцімто нічого не знали про величезний підземний комплекс просто під їхньою штаб-квартирою.

"БАПОР не знало, що знаходиться під його штаб-квартирою в Газі. БАПОР є організацією, що займається людським розвитком і гуманітарною організацією, яка не має досвіду у військовій сфері та сфері безпеки, а також [не має] здатності проводити військові інспекції того, що знаходиться або може бути під його приміщеннями", – заявив він.

Можлива співпраця БАПОР із ХАМАС

У січні стало відомо, що співробітники БАПОР, ймовірно, причетні до жорстокого нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. Мова йде про 12 співробітників агентства. Які саме дії вчинили підозрювані – не повідомляється.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш визнав, що співробітники БАПОР справді були причетні до нападу на Ізраїль 7 жовтня. У своїй заяві він повідомив, що Управління служб внутрішнього нагляду ООН узялося до розслідування.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за війною Ізраїля в секторі Гази, аналізуємо, беремо до уваги. Розуміємо, що ООН – це продажна і непотрібна організація, яка абсолютно не виконує свої функції, натомість підтримує тероризм і просуває лівацькі проекти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

ООН прикривала діяльність ХАМАСУ. Фактично, ХАМАС – це дочірня організація ООН. Показово, що вони об'єднані не тільки ідеологічно, політично та фінансово, а й фізично – кабелями енергопостачання.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

ООН прикривала діяльність ХАМАСУ. Фактично, ХАМАС – це дочірня організація ООН. Показово, що вони об'єднані не тільки ідеологічно, політично та фінансово, а й фізично – кабелями енергопостачання.

Все, що робиться з власної волі, – добро!