Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 46
  • Переглядів: 54

Керівник апарату Верховної ради України за два роки війни отримав майже 6 мільйонів грн зарплати і понад 1 млн грн пенсії

Категорія:

Світ:

В середньому за кожний місяць 2023 року чиновник отримував майже 250 тисяч гривень.  Але йому цього виявилося мало – він взяв ще соціальну допомогу в 12 тисяч грн.

24102104.jpg

Вячеслав Штучний

За 2022 та 2023 роки керівник апарату Верховної ради України Вячеслав Штучний отримав майже 6 мільйонів грн зарплати: 2 941 101 грн 2 973 496 грн відповідно. Окрім зарплати, за 2 роки повномасштабного вторгнення Штучний отримав понад 1 млн грн пенсії, повідомив "Комерсант український".

У порівнянні з цим, керівники Вищого антикорупційного суду отримують менше на 30 тис. грн – по 210,7 тис. грн. за місяць. А зарплата Президента України Володимира Зеленського в середньому за місяць роботи у 2023 році склала 28 тис. грн.

Окрім зарплати, за 2 роки повномасштабного вторгнення Штучний отримав понад 1 млн грн пенсії та 12,5 тис. соціальних виплат. Також, згідно з декларацією Штучного за 2023 рік, він має готівки: 110 тис. доларів, 75 тис. євро та 80 тис. грн.

На рахунках у керівника апарату ВР понад 4,5 тис.$, 384 тис.грн, 1171 злотих, 8 922 фунтів стерлінгів, 13 157 швейцарських франків, 55 846 євро.

Попри вказані статки, офіційно Вячеслав Штучний не має ніяких автівок та квартир в одноосібній власності: він спільно з родичами володіє квартирою у 125,6 метрів квадратних в Києві та за договором користування житлом у будинку відпочинку “Конча-Заспа”.

Свій Mercedes-Benz GLK 220 CDI він продав ще у 2022 році за 830 тис.грн (це вдвічі дорожче від покупки – чиновник придбав автівку у 2021 році за 430 тис. грн).

Нещодавно депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомила, що тепер вже нібито і голова Верховної Ради Руслан Стефанчук “нічого не вирішує”, а рішення ухвалює “генеральний секретар Ради" (Вячеслав Штучний), призначений Офісом Президента.

Наші інтереси: 

Інформація про цю тварину з'явилася ще в травні, але не набула широкого розголосу. Зараз, після скандалу з прокурорами-інвалідами варто нагадати, що цей чиновник, призначений Банковою за наглядом ВР, також не соромився взяти собі пенсію. Бачимо, як чиновницька банда мародерів за роки війни вигрібала з державного бюджету що можна і що не можна. Це ще раз підтверджує необхідність того, що усю цю владну верхівку треба гнати, – а перед цим конфіскувати все награбоване.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Французи й франкомовні про це довідаються https://www.facebook.com/share/p/17WStapzST/?

https://www.facebook.com/share/17xoLKmhYU/?mibextid=WC7FNe

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Французи й франкомовні про це довідаються https://www.facebook.com/share/p/17WStapzST/?

https://www.facebook.com/share/17xoLKmhYU/?mibextid=WC7FNe

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, Зірко!