Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 104
  • Переглядів: 116

Керівника ТЦК та його банду на Тернопільщині підозрюють у викрадені та побитті чоловіків заради викупу

Категорія:

За даними поліції, в місяць вони заробляли до 150 тис. доларів. Керівника Борщівського районного центру комплектування Андрія Ставрука, якого раніше затримали за вимагання хабарів за уникнення мобілізації, зараз підозрюють також у викрадені та побитті людей і вимаганні грошей за їх звільнення.


Чотирьом учасникам злочинної групи суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою
Чотирьом учасникам злочинної групи суд обрав запобіжний захід – тримання під вартоюДо злочинної групи входив також колишній начальник ТЦК Борщева, який наразі працює в міській раді
https://zaxid.net/news/

До злочинної групи входив також колишній начальник ТЦК Борщева, який наразі працює в міській раді
https://zaxid.net/news/

24080503.jpg

Фото поліції Тернопільської області

Аналогічні підозри також отримали ще троє його підлеглих та колишній начальник військкомату, теперішній працівник Борщівської міськради Сергій Ткач, пише ZAXID.NET.

Поліцейські встановили, що працівники ТЦК незаконно утримували, залякували мобілізацією та побили батька чотирьох неповнолітніх дітей. Відпустили чоловіка лише після того, як його родичі принесли їм викуп.

Тернопільський міськрайонний суд 2 серпня обрав чотирьом учасникам злочинної групи суд запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Для ще одного – тримання під вартою з правом внесення застави.

П’ятеро підозрюваних чітко розподілили між собою ролі, налагодивши корупційні схеми уникнення мобілізації, повідомив під час пресконференції керівник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко. Працівники військкомату незаконно заробляли тим, що залякували, погрожували, викрадали та били чоловіків, які підлягають мобілізації.

Вони вимагали гроші навіть з тих, хто має законні підстави для звільнення від війська. За даними поліції, в місяць вони заробляли до 150 тис. доларів.

Під час розслідування з’ясували, що від рук злочинної групи постраждали щонайменше 6 чоловіків. Однак не виключають, що таких може бути набагато більше. Один серед потерпілих – житель Чортківського району. Чоловік не підлягав призову на військову службу під час мобілізації, оскільки є батьком чотирьох дітей, троє з яких неповнолітні. Він розповів, що вночі до його будинку увірвалися люди у формі, почали завдавати удари ногами по тілу, а після цього витягнули з приміщення та вивезли у невідомому напрямку.

"Я сперечався і казав, що права мене забирати вони не мають, бо у мене четверо дітей. Знову почали бити, копали ногами. Наступного дня мене відвезли на автобусну зупинку. З'ясувалося, що за мене заплатили викуп. Гроші зібрали родичі та заплатили за мене 30 тис. грн", – розповів потерпілий. Після поїздки з працівниками ТЦК та СП у чоловіка діагностували переломи ребер та інші тілесні ушкодження.

Під час пресконференції керівник поліції області Сергій Зюбаненко повідомив, що чотирьом військовослужбовцям та працівнику Борщівської міськради повідомили про додаткові підозри в складі організованої злочинної групи.

"Керівнику районного ТЦК, трьом його підлеглим та працівникові Борщівської міської ради повідомили про підозри. Їх підозрюють не лише в корупції, але й в незаконному утриманні людей і побитті. Сьогодні у суді підозрюваним обирали запобіжні заходи, для декого повторні. Адже 24 липня керівник ТЦК та один з його підлеглих внесли заставу в розмірі 242 тис. грн і вийшли на волю. Слідчі повторно подали клопотання і зараз слідство хоче, щоб це був арешт без альтернативи застави усім п'ятьом фігурантам справи", – зазначив Сергій Зюбаненко.

Наразі Тернопільський міськрайонний суд чотирьом учасникам злочинної групи обрав тримання під вартою без права внесення застави строком на 2 місяці. Одному члену, зважаючи на його похилий вік, визначив грошову заставу в розмірі 181 680 гривень.

У Тернопільському обласному ТЦК СП зазначили, що всіляко сприятимуть і допомагатимуть поліцейським викривати працівників, які дискредитують звання військових.

23 липня під час засіданні Ради оборони у Тернополі викрили керівника Борщівського ТЦК та СП на хабарях. Його підозрювали у систематичному вимаганні й отриманні грошей від ухилянтів. Того ж дня під час обшуків за однією з адрес Іване-Пустенській громаді колишнього Борщівського району виявили мертвим одного з фігурантів цієї справи. Попередньо з'ясовано, що він помер своєю смертю.

24 липня Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи для керівника Борщівського районного ТЦК та СП Андрія Ставрука та його спільника. Вони внесли заставу в розмірі 242 тис. грн і вийшли на волю зі слідчого ізолятора.

Наші інтереси: 

Бачимо, у що перетворилася мобілізація. ТЦК потрібно взагалі ліквідувати як непотрібну паразитичну структуру. Військові повинні самі проводити мобілізацію для своїх підрозділів. Це зекономить кошти на утримання ТЦК (це ті ж самі військкомати, які назвали територіальними центрами комплектації, але по суті нічого не змінили)  і усуне корупцію та здирництво, яке вони практикують.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи