Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 185
  • Переглядів: 196

Колаборанти з нашими паспортами їдуть у ЄС і отримують допомогу. Це – несправедливо

Категорія:

Колаборанти, які живуть на окупованих територіях, можуть легко користуватися двома паспортами, в тому числі паспортом громадянина України, і вільно подорожувати країнами ЄС. Вони можуть прийти до українського диппредставництва будь-де, переоформити паспорт, наприклад.

24053004.jpg

Іван Федоров

Про це в інтерв'ю на "Главком" сказав Голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Сьогодні існує величезна несправедливість, а саме: колаборанти, які живуть на окупованих територіях, можуть легко користуватися двома паспортами, в тому числі паспортом громадянина України, і вільно подорожувати країнами ЄС. Вони можуть прийти до українського диппредставництва будь-де, переоформити паспорт, наприклад. Ось це мене більше турбує. Слід думати, яким чином забрати в колаборантів можливості, скасувати дію паспортів тих громадян, хто не верифікував свої дані на підконтрольній Україні території.

На сьогодні винесено сотні підозр щодо колабораційної діяльності і є десятки вироків щодо колаборантів. Але ж їх, колаборантів, – не сотні, а тисячі. Правоохоронна система не справляється, вона обмежена. Є серед зрадників, колаборантів такі, хто і соціальну допомогу отримав в Європейському Союзі", – сказав Іван Федоров.

Багато колаборантів з Херсона, особливо, жінок середнього віку, благополучно виїхали з українським паспортом до Німеччини та інших європейських країн після деокупації міста у листопаді 2022 року. Це – не тільки несправедливо, це – загрозливо для України. Що вони там понарозказують, як будуть впливати на інших українців, які виїхали?

Також знаю випадки, коли чоловіки з ОРДЛО після початку великої війни у 2022 році успішно виїхали в Норвегію, Данію, Німеччину з українськими паспортами і скористалися усіма можливостями та благами, які надавали українцям, що виїхали з України після 24 лютого 2022 року.

Наші інтереси: 

Не забувати, хто, де і коли був на початку повномасштабного вторгнення. Розуміємо, що багато українців користуються нагодою скористатися європейськими країнами та їхніми законами щодо спрощеного прийому українців, які "тікають від війни". Але маємо розуміти, що потрібно перевіряти "біженців"-колаборантів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Повна паспортизація населення України після перемоги!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Повна паспортизація населення України після перемоги!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ніби почули: 

Фонд Клуні влаштує «полювання» на російських пропагандистів 

«Ми зосереджені на тому, щоб притягнути до відповідальності найбільш відомих російських пропагандистів, найпомітніших, але я навмисне не буду називати їх імена, тому що ми попросимо прокурорів видати відповідні розпорядження», — сказала правозахисниця та функціонерка проєкту Фонду Анна Нейстат.

За її словами, багато пропагандистів любить подорожувати Європою, має посвідки на проживання, родичів і майно в різних країнах і може бути затримано на підставі ордера в державах-членах Європолу за злочини, повʼязані з розпалюванням ненависті та пропагандою агресивної війни. 

Фонд Клуні за справедливість (Clooney Foundation for Justice), заснований правозахисницею Амаль Клуні та її чоловіком, відомим американським актором Джорджем Клуні є однією з міжнародних організацій, які розслідують роль російської пропаганди в агресивній війні росії проти України.

https://www.holosameryky.com/a/clooney-foundation-proty-rosijskyh-propahandystiv/7638869.html

https://mind.ua/en/news/amp/20274390-george-clooney-foundation-to-seek-arrest-of-russian-propagandists

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !