Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Континентальний блок: Китай та Німеччина планують розширювати інвестиції

Світ:

В четвер Китай заявив про готовність "ширше відкрити двері" для німецького бізнесу, допомогти канцлеру Німеччини Анґелі Меркель, яка зараз перебуває з візитом у Китаї, захистити вільну торгівлю і збалансувати можливі втрати в торгівлі через політику США, повідомляє Reuters.

Німеччина та Китай експортують значну частину продукції і мають торговельний профіцит.

Обидві ці країни стурбувала заява адміністрації Трампа, озвучена в середу, стосовно розслідування можливої шкоди для національної безпеки від імпорту автомобілів, що може означати введення митних тарифів. Це оголошення негативно вплинуло на ціну акцій як європейських, так і азійських автовиробників.

Європейські країни також непокоїть те, що їх експорт може постраждати, якщо Китай дасть вказівку імпортерам купувати більше американських товарів, у відповідь на занепокоєння адміністрації Трампа. Китай уже вказав державним компаніям купувати більше американської сої.

Під час свого 11-го візиту до Китаю, Меркель прагне продемонструвати китайсько-німецьку солідарність з питання ядерної угоди стосовно Ірану і не зашкодити зв’язкам зі своїм стратегічним союзником – США.

Прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян, виступаючи перед пресою разом з канцлером Меркель запевнив, що Китай та Німеччина підтримують вільну торгівлю, і наголосив на великому потенціалі співпраці між ними.

В свою чергу, Держсекретар США Майк Помпео провів зустріч з з міністром закордонних справ Китаю Ван Йі. Після зустрічі Помпео запевнив в тому, що торговельні переговори між США та Китаєм тривають у конструктивному руслі.

"Я наголосив на рішучій позиції президента стосовно збалансованих і справедливих відносин в сфері торгівлі та інвестицій, сказав Помпео за результатами зустрічі з Ван Йі. - Ми знаємо, що переговори тривають. Наші команди продовжують співпрацювати з цих важливих питань для обох наших країн".

Наші інтереси: 

Фрау Анґела шукає запасний аеродром.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи