Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина

«Крапельна» допомога Україні: Адміністрація Байдена-Гарріс свідомо гальмує постачання зброї в Україну

До кінця фінансового року залишилося трохи більше як тиждень і 5,9 мільярда доларів. Якщо їх не витратити протягом цього тижня, то вони «згорять». Провідні республіканці в Сенаті та Палаті Представників звинувачують адміністрацію Байдена-Гарріс у свідомому гальмуванні допомоги Україні.

Пам’ятаєте епопею на початку цього року, коли частина республіканців у Конгресі США виступали проти так званого закону про іноземну допомогу? Продемократівські ЗМІ розносили байку, що нібито у цьому законопроєкті передбачено «понад 60 мільярдів доларів на допомогу Україні». Цю байку повторювали українські ЗМІ, різні «експерти» рахували, скільки це буде багато зброї, про це трубили різні «позитивні блогери» та рядові мешканці соціальних мереж.

Але це все було неправдою. Насправді закон передбачав виділення понад 60 мільярдів доларів «у зв’язку з війною в Україні». Тобто, різні витрати через те, що ситуація у світі змінилася через російсько-українську війну. Тобто це гроші на допомогу партнерам по НАТО, на переоснащення та переозброєння американських військових баз в Європі тощо. Власне для України там виділялося менш як 8 мільярдів.

Врешті-решт у квітні цього року закон було ухвалено. І як ви думаєте: скільки грошей із цих менш як 8 мільярдів було витрачено на Україну?

Адміністрація Байдена-Гарріс за майже пів року витратила аж 1,8 мільярда доларів США з цих менш як 8 мільярдів на допомогу Україні. За тиждень, 30 вересня, закінчується фінансовий рік. І якщо за цей тиждень не будуть використані 5,9 мільярда, що залишилися – то вони просто «згорять». І Україна не отримає з них нічого.

Тож Президент Байден звернувся до Конгресу з проханням продовжити ці 5,9 мільярда на наступний фінансовий рік, проте зробив це хитрим чином. Він вставив ці гроші у закон про федеральні витрати, який республіканці збираються блокувати, хоча він не повинен включати ці гроші для України у цей законопроєкт.

Само собою, республіканці звинуватили чинну адміністрацію Байдена-Гарріс у свідомому гальмуванні допомоги Україні.

«Не повинно бути запиту на продовження. У них було п'ять місяців, щоб витратити ці гроші», - каже сенатор Роджер Вікер (Roger Wicker), головний республіканець у комітеті Сенату з питань збройних сил.

«Це останній приклад повільної підтримки адміністрації Байдена-Гарріса, в той час, як Україна бореться за виживання…  Лише одним розчерком пера президент Байден міг би допомогти змінити хід війни на користь наших українських друзів. Поки триватиме підтримка методом «крап-кап-кап» - Україна витрачатиме час і життя, а на полі бою не буде суттєвих змін».

«Цей чинний слабкий Президент змарнував свої повноваження, замість того, щоб узяти ці гроші, забрати ці озброєння і вчасно передати їх Президенту Зеленському, щоб він виграв цю війну». – каже член Комітету зі збройних сил Палати Представників Марк Алфорд (Mark Alford).

«Це все є невіддільною частиною справді невпевненого погляду адміністрації на цю війну. Вони не довіряють українцям, вони бояться «ескалації», попри те, що ми пройшли через багато передбачуваних «червоних ліній» Путіна без жодної відповіді від росіян», - каже старший помічник Республіканської партії в Конгресі.

Отже, бачимо, що чинна адміністрація Байдена-Гарріс свідомо гальмує допомогу Україні. Камала Гарріс зараз є другою людиною в США, членом чинної адміністрації. І якщо хтось думає, що при її президентстві щось змініться – той глибоко помиляється. Вона продовжуватиме таку саму лінію на гальмування допомоги Україні, тільки можливо у ще гіршому варіанті.

 

Наші інтереси: 

Треба розуміти, хто в американському політикумі є реальними друзями України, а хто удаваними.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи