Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайсько-російське військове співробітництво - важливий фактор формування Континентального блоку

Категорія:

Світ:

Росія і Китай намагаються покінчити з "міжнародним гегемонізмом". У Севастополі проходить Міжнародний конкурс з водолазного багатоборства "Глибина", який проводиться в рамках Армійських міжнародних навчань "Армі-2017", а організатором є Міністерство оборони РФ.

"Армі-2017" проходять з 29 липня по 12 серпня на території Росії, Китаю, Казахстану, Азербайджану і Білорусі.

Цього року Народно-визвольна армія Китаю /НВАК/, яка бере участь в іграх в четвертий раз, вперше взялася організувати ряд програм змагань. Голова КНР Сі Цзіньпін виступив з відеопривітання з нагоди відкриття навчань.

За його словами, "Армі-2017" стали важливим брендом міжармійських обміну і співпраці в регіоні, а також важливим майданчиком для нарощування дружби і запозичення досвіду між арміями всіх країн. Розвиток міжнародного військового взаємодії має важливе значення для зміцнення стратегічної взаємодовіри, підтримання миру і стабільності в регіоні і на планеті.

Нагадаємо, що недавно завершився перший етап китайсько-російських навчань "Морська взаємодія-2017" в акваторії Балтійського моря. Восени маневри триватимуть в акваторіях Охотського і Японського морів. Їх основне завдання - відпрацювання спільних дій з пошуку і порятунку на морі, а також забезпечення безпеки морської економічної діяльності.

Метою навчань є зміцнення та розвиток китайсько-російських всебічних відносин стратегічної взаємодії і партнерства, поглиблення ділового та дружнього співробітництва між збройними силами двох країн та захист безпеки в регіоні.

В ході свого липневого візиту до Фінляндії президент РФ Владімір Путін, відповідаючи на питання про спільні російсько-китайські навчання на Балтиці, зазначив, що військова співпраця між Росією і Китаєм не спрямована проти третіх країн. "Співпраця Росії та КНР у своїй сукупності, включаючи і військову складову, є одним з найважливіших елементів безпеки і стабільності в світі. При цьому вона не спрямоване проти будь-яких третіх країн", - сказав він. "Ми не створюємо ні військових блоків, ні військових союзів", - підкреслив глава російської держави.

Контакти військових відомств Китаю і Росії останнім часом істотно активізувалися. Військова співпраця стає важливою частиною відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії двох країн.

Китайський експерт з військових питань Інь Чжо зазначив, що високий рівень взаємодовіри між Китаєм і Росією в сфері військової безпеки грунтується не на ідеологічних чи політичних потребах, а на спільних інтересах двох сторін. Він підкреслив, що необхідно спочатку сформувати співтовариство інтересів, а потім співтовариство з єдиною долею. Китай і Росія стоять перед лицем спільної загрози з боку американської системи ПРО, тому сторони повинні обмінюватися досвідом і погоджувати свої дії. Дві країни намагаються покінчити з "міжнародним гегемонізмом", який негативно позначається на безпеці в світі.

На його погляд, Китай і Росія як впливові і відповідальні держави повинні виконувати завдання із захисту держав та інтересів їх народів, брати на себе зобов'язання із забезпечення миру і безпеки на планеті. Дві країни не прагнуть до розширення сфер впливу, а зміцнення ними взаємодії в області оборони і безпеки направлено на створення міжнародних відносин нового типу, що грунтуються на взаємовигідній співпраці.

Після встановлення відносин стратегічної взаємодії і партнерства Китай і Росія досягли високого ступеню політичної взаємодовіри. Вони узгоджують свої позиції щодо актуальних міжнародних питань, а їх контакти у військовій області активізуються.

Зміцнення взаємодії між збройними силами двох країн допоможе їм не тільки запозичувати досвід один одного, але і підвищити здатність до спільної підтримки глобального миру і стабільності. Китай і Росія встановили партнерство, а не блок або союз, що, по суті, відрізняється від дій деяких країн, які створили військовий союз і всіляко стримують інші країни.

Коментар: Китайська газета (яка має, до речі, російськомовну версію свого сайту) написала, що "Армі-2017" проходять на території Росії, Китаю, Казахстану, Азербайджану і Білорусі. А конкурс з водолазного багатоборства проводиться у Севастополі. Отже Китай визнає Крим російським. А риторика і виклад матеріалу просто дивовижний! "Китай і Росія мають брати на себе зобов'язання із забезпечення миру і безпеки на планеті" (LOL). А назва статті чого варта - "Китайсько-російське військове співробітництво - важливий фактор забезпечення миру і стабільності на планеті"! Нікому не нагадує заголовки в "Правді" років 35-40 тому?

Наші інтереси: 

Небезпечний союз. Крім санкцій для РФ потрібно якось послабити Китай і серйозно усвідомлювати про загрозу цих двох монстрів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи