Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 30
  • Переглядів: 32

Майже 700 азовців досі залишаються у катівнях ворога, близько 2 тисяч оборонців Маріуполя з різних підрозділів загалом

Наталя Кравцова, мати військовополоненого з бригади "Азов", розповіла, що родини не знають про місце перебування їхніх рідних, у якому стані бійці, чи живі вони взагалі.

 

"Спільнота родин бійців ОЗСП "Азов" вже 20-й місяць ніякої інформації немає щодо захисників Маріуполя, які перебувають у полоні. Родини не знають про місце перебування, у якому стані бійці, чи живі вони взагалі. Після припинення оборони Маріуполя в травні 2022 року всі оборонці Азовсталі, близько 2,5 тис. людей, опинилися у полоні. За цей час п'яту частину звільнили, але на сьогодні майже 2 тис. оборонців у полоні, там є представники різних підрозділів. Також майже 700 азовців досі залишаються у катівнях ворога", - розказала мати військовополоненого захисника Маріуполя в ефірі Еспресо.

За її словами, для спілкування з ООН та Червоним Хрестом потрібно мати сталеві нерви, тому що ту інформацію, яку надають ці організації, є дуже обмеженою та куцою. Є поодинокі випадки, коли Червоний Хрест телефонує родинам. Їй особисто передзвонили у травні 2023 року і повідомили, що російська сторона підтвердила перебування її сина у полоні, однак про місце та стан його здоров'я нічого невідомо.

"В Україні родини спілкуються з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, через який можуть отримати якусь інформацію або консультацію. Родини їздять на різні заходи й в ООН, і в ОБСЄ, щоб рідні швидше повернулися. А ті, хто ще залишаються у полоні, щоб для них були хоча б людські умови, щоб людей не били, не морили голодом, щоб до них не застосовувалися тортури. Бо, розмовляючи з тими, хто виходить з полону, бачимо, що ситуація з українськими військовополоненими є кричущою", - підкреслила Наталя Кравцова.

19 грудня президент України Зеленський заявив, що процес обміну полоненими між Україною та Росією ускладнений через причини з боку РФ, але він не зупиняється.

31 грудня в центрі Києва та Одесі пройшли акції на підтримку полонених військових, захисників Азовсталі та морських піхотинців, які організували їхні рідні та близькі.

Наші інтереси: 

Пам'ятати про наших воїнів, нагадувати всім, що обіцянку на вимогу здатися в полон досі не виконано.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи