Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 15

Міністерство оборони Нідерландів спільно з компанією DeltaQuad поставить Україні розвідувальні безпілотники на 42,6 млн євро

Категорія:

Ця закупівля стала першим кроком у реалізації плану дій щодо постачання безпілотників після візиту 6 жовтня Міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса (Ruben Brekelmans) до Києва.

241019-deltaquad.jpg

Розвідувальний безпілотник компанії DeltaQuad VTOL. Фото: Sander Smeets

Дрони компанії DeltaQuad – це новітні розвідувальні дрони зі стійкою системою протидії ворожим системам радіоелектронної боротьби, які здатні тривалий час здійснювати розвідувальну діяльність у повітрі, пише Мілітарний з посиланням на офіційний сайт Міністерства оборони Нідерландів.

Закупівля цих дронів відбувається в рамках виділення 400 млн євро, з яких 200 млн буде спрямовано на закупівлю безпілотників у нідерландської промисловості. Окрім цього, Міністерство оборони Нідерландів розробило план дій щодо виробництва та закупівлі безпілотників.

План складається з трьох пунктів та передбачає підтримку і розбудову можливостей з виробництва та розробки дронів у Нідерландах для збереження компетенцій. Другим пунктом є термінове придбання безпілотників як для України, так і у співпраці з Україною, а також для власного виробництва, і третій пункт – це налагодження процесів фінансування закупівлі розвідувальних дронів.

Треба зазначити, що в рамках забезпечення секретності тип безпілотників, а також їхня кількість офіційно не оголошується. Попри це, є висока ймовірність того, що компанія DeltaQuad буде постачати Україні безпілотники DeltaQuad Pro VTOL, які використовуються силами оборони з 2022 року.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у Франції відбулися перші випробування вітчизняного дрона-камікадзе, який невдовзі передадуть Україні.

Випробуваний дрон розроблений компанією NEXTER в межах програми Colibri, розпочатої у травні 2022 року, яка мала на меті швидке створення французьких недорогих телекерованих дронів-камікадзе, що будуть простими у використанні та здатними уражати легкі цілі на відстані до 5 кілометрів.

 

Наші інтереси: 

Нідерланди допомагають Україні сучасною технікою та зброєю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи