Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 44
  • Переглядів: 49

Міністр оборони Норвегії закликав бути готовими до конфлікту з Росією навіть після завершення її війни проти України

Категорія:

Світ:

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам підкреслив, що у РФ були знищені паростки демократії, і "ніщо не вказує на те, що Росія стане такою, як ми". Там нема опозиції, нема свободи преси, нема громадянського суспільства, якому дозволено представляти будь-яку контрсилу проти все більш авторитарного режиму.

Про це міністр сказав під час лекції у Військовому товаристві Осло 5 лютого, повідомляє "Європейська правда", з посиланням на VG.

Грам підкреслив, що така Росія "залишиться з нами надовго", а отже, навіть після завершення війни в Україні загроза з її боку зберігатиметься.

"Ми повинні бути готові до того, що Росія може переоцінити свої плани і те, де вона розміщує свої сили у відповідь на членство Фінляндії та Швеції в НАТО", – додав голова Міноборони Норвегії.

У зв’язку з цим він наголосив на важливості збільшення інвестицій в оборону, навчань і покращення взаємосумісності норвезьких збройних сил із союзниками в Альянсі.

Нагадаємо, схожі заяви останнім часом пролунали від військових багатьох інших країн. Європейські країни активно озброюються.

Міністр оборони Німеччини припускає, що Росія може напасти на когось із членів НАТО через 5-8 років.

А головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.

Нагадаємо, починаючи з 1 січня компанії ВПК Норвегії можуть продавати українським органам влади озброєння і боєприпаси напряму.

У 2023 році Норвегія збільшила свою військову допомогу Україні на 2,5 млрд крон (240 млн доларів).

Наші інтереси: 

Європа готується до війни і активних дій проти Росії уже влітку 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи