Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 18

Народна війна: нова зброя і техніка для Збройних Сил України від волонтерів

Категорія:

Українські волонтери допомагають нашій Армії не тільки турнікетами та одягом. Вони також розробляють для ЗСУ унікальну зброю та техніку, яку вони одразу ж передають на передову.

znimokekrana2023-10-13113248.png

Робот, що перевозить міни. Скріншот відео

У цьому відео йдеться про дистанційно керовану турель "Шабля". Це – вітчизняний автоматизований станційно-керований вогневий комплекс, створений волонтерами й призначений для стаціонарної установки на нерухомі об'єкти або спецтранспорт. 

Координація Шаблі здійснюється за допомогою пульту керування та монітору, що дозволяє вести бій на відстані тим самим зберігати життя оператора, який знаходиться на на безпечній локації. Турель оснащена відеокамерою і тепловізором. Її застосовують для введення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, а також для боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога. Комплекс забезпечує дистанційне ураження ворога на відстані до 2 км. 

Мобільність установці забезпечує безпілотна платформа "Рись". Також модифікована шабля М2 встановлена на наземний дрон Ironclad від української компанії Roboneers.

Санітарний броньований автомобіль "Ковчег", побудований конструктором з Дніпра В'ячеславом Ляшенком на базі БТР-60. Машина створена як стабілізаційний пункт для військових медиків на передовій. Від БТРа залишилась лише ходова частина і дно. Всі інші елементи машини були створені з нуля. Восьмиколісний "Ковчег" обшитий титановими листами, які витримують постріли з автомата Калашникова, переднє і бічне скло броньовані також, передні та бокові вікна захищені спеціальними металевими шторками, машина оснащена електростанцією, фільтрами хімічного захисту та кількома кондиціонерами. Всередині "Ковчегу" є кухня з холодильником і душова. Максимальна швидкість "Ковчега" по трасі складає 80 км/год. Там можуть розміститися 20-24 пасажири сидячи та до 10 осіб лежачи.

Поки "Ковчег" існує лише в єдиному екземплярі, але за наявності фінансування за півроку можна створити з десяток таких функціональних медичних машин.

Такі установки використовуються для знищення ворожих дронів з вересня 2022 року. Їх створили бійці Нацгвардії з Миколаїва

Антидронова здвоєна з танковими кулеметами установка ПКТ була створена миколаївськими бійцями Національноїгвардії України і призначена для знищення ворожих дронів "Шахед". Два кулемети об'єднані в єдину систему, встановлюються на мобільні пікапи, що дозволяє швидко змінювати позицію.

Українські волонтери з Прикарпаття створили для ЗСУ спеціального робота (фото – на початку статті), який здатний перевозити міни й залишати їх біля ворожих позицій. Він може перевозити до 120 кг вантажу і їздити на відстань від 450 до 850 м.

Народна ракета "Трембіта" – це мала крилата ракета з реактивним двигуном, створена українськими волонтерами за принципом німецьких снарядів ФАУ-1 часів Другої Світової. Такі параметри роблять народну українську ракету дуже легкою ціллю для ворожих ППО, що і було головною метою розробників, адже головна задача "Трембіт" – це виснаження ворожої протиповітряної оборони. Виробництво однієї такої ракети обходиться у 3-7 тисяч долав, що в рази дешевше вартості зенітних ракет для ППО.

 

Наші інтереси: 

Війна підштовхнула українців до творчості. Народ розробляє зброю та техніку під реальні потреби війни. Якби ще й держава допомагала в цьому, а Міноборони фінансували вітчизняних розробників, а не крало гроші на відкатах та схемах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи