Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 30
  • Переглядів: 33

НАТО може зобов'язати своїх членів надавати зброю Україні, – Столтенберґ

Категорія:

Процес надання зброї Україні координуватимуть командні структури під керівництвом генерала Крістофера Каволі. Столтенберг закликав союзників не допускати затримок у наданні військової допомоги Україні та наголосив, що такі паузи значно ускладнюють зусилля українців у боротьбі за свободу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ сподівається, що всі країни-члени Альянсу будуть зобов'язані надавати допомогу Україні, особливо у вигляді зброї. Про це Столтенберґ повідомив під час пресконференції 12 червня в Брюсселі перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО, пише Інформатор.

Він зазначив, що сподівається, що союзники зобов’яжуться щороку надавати Україні допомогу на 40 млрд євро.

Столтенберґ сказав, що цінує добровільні пожертвування з боку країн-членів Альянсу, але зараз потрібно більше передбачуваності та підзвітності, а також "більш справедливий розподіл тягаря". Оскільки були випадки, коли країни НАТО анонсували допомогу, але постачання так і не відбувалося.

"І якщо ми перетворимо це (допомогу Україні - ред.) не на добровільні внески, а на зобов'язання НАТО, звичайно, це буде більш міцно і надійно. Я вважаю, що сильніша роль НАТО допоможе Україні отримати передбачуваність, якої вона потребує", – підкреслив генсек НАТО.

Перед засіданням Ради Україна–НАТО генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ казав, що країни-члени НАТО мають скоротити або відмовитися від своїх обмежень щодо використання західного озброєння для ударів по військових цілях у Росії.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році члени Альянсу надають Україні військову підтримку на суму близько 40 мільярдів євро щороку. "Ми повинні зберігати цей рівень підтримки стільки, скільки потрібно", – сказав генеральний секретар НАТО.

У Брюсселі 13 червня розпочалася дводенна зустріч міністрів оборони країн-членів Альянсу, де основні дискусії будуть присвячені питанням військової допомоги Україні.

Саміт НАТО і перспективи України

Ключовий саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня. Відомо, що Україна не отримає гарантій про приєднання до блоку в майбутньому, але готуються рішення, спрямовані на посилення співпраці з НАТО. Зокрема, очікується, що союзники узгодять щорічний пакет допомоги Україні в розмірі 40 мільярдів євро. Блок розглядає Росію актуальною загрозою безпеці й готується реагувати на її потенційну агресію.

Наші інтереси: 

Стежимо за рухами НАТО та її можливостями в плані допомоги Україні подолати агресію ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи