Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навчання українців на F-16 почнуться в серпні в Данії, результати можуть бути за пів року

Категорія:

Спецтема:

11 держав-учасниць "коаліції літаків" погодились, що підготовка українських льотчиків для керування західними літаками-винищувачами F-16 розпочнеться у Данії в серпні, заявив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

23071201.jpg

Фото: Wikipedia

Про це домовилися на полях саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі. Як пояснив Поульсен, спершу "коаліція" відбере українців, проведе мовну, теоретичну й практичну підготовку на авіабазі Скрюдструп, що у Південній Ютландії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Ritzau.

"Для початку ми плануємо підготувати дві групи. Це загалом 10-12 льотчиків і допоміжний персонал, який буде обслуговувати літаки. Це буде близько 30-40 людей", – озвучив данський міністр попередні плани.

Міністр оборони України Олексій Резніков уточнив, що очікує побачити результати підготовки за шість місяців, пише агентство Reuters.

Раніше стало відомо, що в Румунії створять центр підготовки льотчиків для керування винищувачами F-16, яким зможуть користуватись члени НАТО і країни-союзники, зокрема Україна.

 

Наші інтереси: 

Нарешті домовилися про конкретні дії. США обіцяли навчити українських пілотів літати на своїх F-16 ще в липні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все йде до великої перемоги України восени 2024 року.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все йде до великої перемоги України восени 2024 року.

Все, що робиться з власної волі, – добро!