Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Норвегія висилає 15 співробітників посольства РФ, які проводилили шпигунську діяльність

Категорія:

15 співробітників посольства РФ у Норвегії де-факто проводили шпигунську діяльність під дипломатичним прикриттям. За ними стежили тривалий час. Це рішення – важливий крок для зменшення розвідувальної активності РФ у країні та захисту національних інтересів Норвегії.

Про це заявили в МЗС Норвегії 13 квітня.

"Уряд вирішив оголосити персонами нон грата 15 співробітників російської розвідки, які діяли у Норвегії під дипломатичним прикриттям. Зазначені співробітники мають залишити країну у стислі терміни. Співробітникам розвідки, які хочуть приїхати у Норвегію, не видаватимуться візи", – йдеться у заяві норвезького МЗС, яку цитує Європейська правда.

Міністерка закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт зазначила, що діяльність цих росіян несумісна з їхнім дипломатичним статусом, і рішення Норвегії – важливий крок для зменшення розвідувальної активності РФ у країні та захисту національних інтересів Норвегії.

Вона також зазначила, що Росія наразі є найбільшою загрозою для Норвегії з точки зору розвідувальної діяльності.

Міністерка додала, що Норвегія при цьому прагне і надалі підтримувати нормальні дипломатичні відносини з Росією.

"Ми хочемо, щоб Росія і далі мала нормально функціонуючу дипломатичну місію у Норвегії, але не будемо миритися з тим, щоби нею зловживали для розвідувальної діяльності під прикриттям", – наголосила Гуйтфельдт.

Нагадаємо, у Фінляндії повідомляли, що шпигунські операції РФ в країні послабли після видворення шпигунів та візових обмежень.

У лютому цього року Естонія вислала зі своєї країни посла РФ, Болгарія в липні минулого року вислала 70 російських дипломатів, а Чехія 5 червня 2022 року повідомила, що висилає двох російських дипломатів.

Наші інтереси: 

Все більше і більше країн розуміють справжню політику РФ, яка несе загрозу, та припиняють стосунки з державою-агресором і спонсором тероризму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи