Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Офіційна наука виявилася лженауковішою, ніж лженаука – боротьба проти захисних амулетів триває

Категорія:

Світ:

Наука у ХХІ столітті – це вже майже суцільна ідеологічна гнилизна. Вчені здебільшого махнули рукою на майбутнє своєї професії та просто відпрацьовують гранти, видаючи як «науковий результат» фрікламу – будь-який абсурд, який до вподоби замовнику.

21122401.jpg

"Квантовый кулон"

Наука поступово перестає розв'язувати реальні проблеми людей, натомість винаходить вигадані загрози й створює штучні проблеми (по суті так само, як це роблять світові «релігії»), пише письменник Олександр Розов.

Важко було очікувати такого феєричного падіння офіційної науки у вигрібну яму:
18 грудня bbc повідомила, що у Нідерландах заборонили продавати кулони та браслети проти 5G. Вони випромінюють радіацію. "Квантові кулони", "іонні намиста" та інші товари, які описуються як "засоби захисту від впливу мобільної мережі 5G", випромінюють радіацію та небезпечні для здоров'я, попередило відомство Нідерландів з ядерної безпеки та захисту від радіації ANVS. Відомство опублікувало список із десяти так званих "захисних" аксесуарів, що є у вільному продажу, які за результатами досліджень виявилися радіоактивними.

"Вимірювання показали, що рівень радіації від цих конкретних предметів низький. Однак, якщо людина носить їх тривалий час (цілодобово протягом року), вона потенційно піддає себе шкідливому випромінюванню, що перевищує жорстку норму, що діє в Нідерландах", – йдеться у заяві відомства.

ANVS закликало власників "квантових кулонів", "браслетів здоров'я", масок для сну та кольє з "негативно зарядженими" іонами негайно припинити ними користуватися та прибрати їх у безпечне місце. Нідерландське відомство планує незабаром випустити інструкції щодо безпечного повернення радіоактивних предметів.

Відомство звернулося до компаній, що торгують протестованими ним предметами на території Нідерландів, з вимогою негайно прибрати їх із продажу на підставі того, що розповсюдження товарів, що випромінюють небезпечний рівень радіації, заборонено згідно із законом. Ці продавці тепер також повинні зв'язатися зі своїми покупцями та сповістити їх про потенційний ризик для здоров'я.

Побоювання з приводу біологічної небезпеки 5G загалом обґрунтовані з позиції реальної науки. Стандарт мобільного зв'язку 5G (агресивно просувається IT-концернами) використовує міліметрові електромагнітні хвилі. Дія міліметрового випромінювання на біологічні об'єкти – це факт, експериментально встановлений ще в 1970-х.

Зрозуміло, ця реальна небезпека не має нічого спільного з паранауковими теоріями, у яких побудована культова індустрія захисних амулетів від 5G (в стилі New Age religion).
Але самі ці амулети майже абсолютно безпечні (застереження "майже" зроблено лише для суворої коректності – як у будь-якому предметі побуту). У складі тих же силіконових браслетів звичайно є радіоактивні ізотопи – вони є у всьому, що нас оточує, і навіть у наших організмах. У цих штучках просто нема звідки взятися джерелам іонізуючого випромінювання, здатним заподіяти хоч якусь шкоду людині, тим більше крізь шкіру.

Інакше кажучи: заборона, оголошена нідерландським департаментом ANVS нібито на підставі даних науки – абсолютно лженаукова (тут уже доречне слово "абсолютно" без жодних застережень). Це відпрацювання ідеологічного замовлення на обґрунтування заборони анти-5G-руху.

Таким чином, наука впала нижче рівня звичайної лженауки, кудись у вигрібну яму, де лежить католицька інквізиція з "Молотом відьом". Хтось скаже, що науковці ANVS – це ще не вся наука. Так, звичайно, не вся. Але хоч один учений заявив про те, що припис ANVS є лженауковим? Усі промовчали.

Наші інтереси: 

Розуміти, що живемо у світі, перевернутому з ніг на голову, тому вірити не можна нікому. Науковці себе остаточно дискредитували (свіжий приклад – це всесвітня ковідоепопея, коли знайшлося усього декілька десятків вчених в усьому світі, які намагалися називати речі своїми іменами й говорити правду, але решта – прогнулися перед системою та обслуговують психопатів). Наприклад, на лікарів, які говорять про побічки від ковідовакцинації, активно полюють і цькують. Причому, свої ж брати по цеху, які пішли проти правди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи