Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон офіційно скасував обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 в армії США

Категорія:

Світ:

10 січня Пентагон офіційно скасував вимогу для всіх військовослужбовців США вакцинуватися проти ковіду. Це сталося більш ніж через рік після того, як ця вимога була введена в дію. Щорічний законопроект про оборонну політику, підписаний президентом Байденом 23 грудня, надав міністерству оборони США 30 днів для скасування цього мандату. 

22070901.jpg

Фото: wikipedia.org

Однак, міністерство оборони "продовжить просувати та заохочувати вакцинацію від COVID-19 для всіх військовослужбовців", – сказав Остін в меморандумі. – "Вакцинація підвищує оперативну готовність і захищає сили", пише The Hill.

24 серпня 2021 року Остін вперше видав наказ, що вимагає вакцинації від коронавірусу для всіх військовослужбовців, включаючи військовослужбовців Національної гвардії та резерву, а тим, хто не підкориться, загрожує різний рівень покарання. Покарання включали втрату днів, накопичених для виходу на пенсію, втрату заробітної плати або навіть звільнення з лав в порядку, відомому як примусове звільнення.

Але це правило отримало сильну відсіч з боку республіканських законодавців і стало предметом кількох судових позовів. Врешті-решт воно було скасоване після того, як вимога про скасування була включена до Закону про асигнування на національну оборону на 2023 фінансовий рік – велика поступка з боку демократів, яка допомогла ухвалити масштабне законодавство до кінця 2022 року. 

Напередодні виходу меморандуму американським військовим припинили всі покарання за відмову від вакцинації, включаючи звільнення військовослужбовців зі служби.

У документі Остін, як і раніше, стверджував, що мандат на вакцинацію призначений для забезпечення готовності сил і має вирішальне значення для здоров'я і безпеки сил, надаючи командирам право вирішувати, розгортати чи не розгортати війська, які не мають вакцинованих.

"Усі командири несуть відповідальність і мають повноваження зберігати переконливі інтереси Департаменту у виконанні завдання", – написав він. 

Командири також можуть "розглядати, за необхідності, індивідуальний статус імунізації особового складу при прийнятті рішень щодо розгортання, призначення та інших оперативних рішень, в тому числі коли вакцинація необхідна для поїздки до іноземної держави або в'їзду до неї", – додав Остін.

Що стосується тисяч військовослужбовців, які були звільнені за відмову від вакцинації, то вони не будуть поновлені на службі.

Наші інтереси: 

Психопати відповзають: вже не нав'язуватимуть вакцинацію від модного захворювання 2020-2021, але все ще брешуть, що "вакцинація рятує". Як можна говорити, що "вакцинація підвищує оперативну готовність і захищає сили"?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Крок за кроком правда повертає свої права ! :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Крок за кроком правда повертає свої права ! :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дивно, а це чому. А коли Пентагон скасує гендерів у війську.--