Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Північний потік 2 - це підготовка Путіна до великої війни проти України

Категорія:

Будівництво Північного потоку-2 дозволить Росії закрити транзит газу територією України та розпочати повноцінну військову агресію.  Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю “5 каналу”.

kobolevandrey.jpg

Андрій Коболєв, голова НАК "Нафтогаз України"

"Цей газопровід є великим ризиком. Його будівництво кардинально підірве економіку всієї країни. Ми вважаємо, що це - частково військовий проект, оскільки метою Путіна є прибрати транспортування російського газу з території України, що є дорогою до повноцінної військової агресії", - наголосив Коболєв.

Він відзначив, що зупинка проекту “Північний потік -2 “ є головною метою Нафтогазу на наступний рік. 

"Ми впевнені, що єдиним кроком, який може зробити Україна, це залучення іноземного партнера в управління ГТС. Український закон дозволяє це зробити", - зазначив Коболєв.

За його словами, уже є результати переговорів з 4 європейськими компаніями, які готові стати партнерами України з управління ГТС: це словацька USTREAM, яка йде у консорціумі з італійською Snam Rete Gas, та голландська Gasunie, що йде у консорціумі з французькою GRTgaz.

"Ми сподіваємося, що у 2018 році, після транзитного трибуналу, ми зможемо відокремити газотранспортну систему від Нафтогазу, передати його у нову компанію, і ця нова компанія стане частиною консорціуму чи партнером європейської чи американської компанії", - додав Коболєв.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" (Nord Stream-2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море в Німеччину. За планом загальна пропускна здатність має становити 55 мільярдів кубометрів на рік.

Для реалізації проекту створена компанія Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидва - Німеччина). Планується, що трубопровід почне працювати в 2019 році.

Наші інтереси: 

Передбачити плани ворога. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи