Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща стала повністю незалежною від російського газу – відкрили Балтійський газопровід

Категорія:

Спецтема:

Балтійським газопроводом до Польщі постачатиметься газ з норвезького шельфу через територію Данії. Участь в урочистій церемонії серед інших взяли президент та прем’єр-міністр Польщі Анджей Дуда і Матеуш Моравецький, а також глава уряду Данії Метте Фредеріксен.

220927-1.jpg

Фото: Твіттер Kancelaria Prezydenta
Фото: Твіттер Kancelaria Prezydenta

Дуда наголосив, що цей газопровід дає країні незалежність від російського газу, оскільки РФ «закрутила кран» в Ямальському газопроводі.

Своєю чергою прем’єр Данії зазначила, що Копенгаген підтримує санкції проти Росії, а Європа має зробити все можливе, щоб Росія не могла використовувати енергетику як зброю проти Європи.

«Путін не може перемогти в цій війні. Ми продовжуватимемо надавати нашу велику і спільну підтримку Україні, разом ми призведемо до поразки режиму Путіна», — наголосила вона.

Baltic Pipe почали будувати 4 вересня 2020 року і закінчили роботи трохи раніше, ніж планувалося: не 1 жовтня, а 27 вересня.

Джерело

Нагадаємо, із 2018 року Польща почала відмовлятися від російського газу. Польська нафтогазова компанія (PGNiG) підписала два довгострокових контракти з американськими компаніями на постачання скрапленого газу.

Наші інтереси: 

Нарешті країни Європи виходять із газової залежності від РФ. Країна-агресор використовувала свій газ як політичний інструмент і важливий компонент полігібресії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи