Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Попри погрози Росії Литва заборонила перевозити по своїй території цемент та алкоголь

11 липня Литва розширила список товарів, які не пропускатиме до Росії через свою територію попри те, що держава-агресорка погрожувала Литві "заходами". Тепер у Калінінградську область не поїдуть цемент та алкоголь.

22071102.jpg

Фото: 24 канал

Литва заявила про це після того, як набуло чинності відповідне рішення Європейського Союзу. Загалом у зв'язку з санкціями на територію держави-агресорки заборонено експортувати цемент, деревину, спирт і промислові хімікати на спиртовій основі, пише 24 канал.

Напередодні держава-агресорка намагалася уникнути санкцій у традиційний для себе спосіб – погрожуючи. Так, одіозна представниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила, що кремль "завершив підготовку своєї відповіді на блокаду Калінінграда". Мовляв, якщо товари не почнуть пропускати, то РФ "запровадить жорсткі заходи проти Литви та ЄС". Водночас що це за "заходи", Захарова вирішила не уточнювати.

Як відомо, Євросоюз ще у березні заборонив перевозити територією країн-членів конкретний перелік російських товарів. Таке рішення схвалили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Обмеження набули чинності у червні.

Найбільше санкції вдарили по Калінінградській області, яка є російським анклавом. Регіон не має сухопутного кордону з Росією й країна-агресорка постачала йому товари через ЄС. Тепер це – заборонено.

Для того, щоб "не провокувати" конфлікт з кремлем, у ЄС запропонували переглянути умови санкцій. За даними ЗМІ, ініціатором такої пропозиції є Німеччина. Водночас у Литві відповіли, що від санкцій відмовлятися не будуть, адже це – безпека їхньої країни.

 

 

Наші інтереси: 

Литва мужньо і принципово проводить політику покарання ерефії за її агресію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи