Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Посол України в Литовській Республіці вручив Вірчі грамоти Президенту Литовської Республіки

Категорія:

Світ:

14 січня 2016 року Надзвичайний і Повноважний Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський передав Вірчі грамоти Президенту Литовської Республіки Далі Грібаускайтє.

Під час урочистої церемонії відбулася бесіда Глави Литовської держави з Послом Володимиром Яценківським, у рамках якої сторони обмінялись думками щодо актуальних завдань подальшого розвитку стратегічного двостороннього діалогу, зокрема щодо використання литовського досвіду з реформування державної влади та боротьби з корупцією, продовження політичної підтримки України та надання гуманітарної й технічної допомоги нашій державі.

У ході зустрічі обговорювалися питання введення в дію Угоди про асоціацію Україна-ЄС та запровадження зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 р., а також основні аспекти лібералізації візового режиму з ЄС для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А до цього не було Посла???

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А до цього не було Посла???

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Те, що є посол, - це добре. Литва - найближчий і найпослідовніший союзник України. До речі, засновник ОУН Євген Коновалець мав литовське громадянство.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Якщо говорити про послів України в Литві, то варто починати від Мужиловського Силуяна Андрійовича - він в 1649 році представляв в Литовському князівстві Гетманщину часів Хмельницького, а Володимир Яценківський з часів Незалежності України є вже 7-м послом. Були в Литві керівники українських дипломатичних місій і в 1919-1923 роках. А сучасна місія Посольства України в Литовській Республіці відкрито в серпні 1993 року

Хай живе Міжмор’я!