Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Рекрутинг замість мобілізації. Приклад «Азова». Війську потрібні не тільки професіонали на полі бою, а й інші фахівці

Категорія:

Бригада спеціального призначення «Азов» почне набір українських військовослужбовців через український сайт із працевлаштування Work.ua, про що повідомив заступник командира по роботі з особовим складом «Азову» Святослав Паламар (Калина). 

23110301.jpg

Ілюстративне фото

2 листопада відбулася пресконференція на цю тему зі співзасновником і СЕО Work.ua Артуром Міхно та директором Banda Agency Дмитром Адабіром.

Святослав Паламар розповів, що «Азов» як військовий підрозділ займається рекрутингом із 2016 року, і «це дало змогу виховати професійних, гарних бійців, які неодноразово на полі бою та в найгарячіших точках доводили свою майстерність», повідомляє hromadske.ua.

Святослав Паламар (Калина). Фото: квітень 2022 р

Артур Міхно пояснив, що всім потрібні вмотивовані люди, особливо, у війську. Наприклад, якщо некваліфікована людина буде ремонтувати військову машину, а вона потім «зламається на нульовій точці, це [буде] катастрофа».

«Людина, яка готова служити, вона має мати можливість обрати службу за своєю спеціальністю. Якщо надати людині можливість бути більш ефективною на своєму робочому місці, у неї підіймається і мотивація», – сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, Святослав Паламар сказав, що через оголошення на сервісі з пошуку роботи бригада планує закривати й бойові вакансії. Артур Міхно вважає, що в перспективі спільний проєкт з «Азовом» стане прикладом для інших підрозділів та перетвориться на загальну практику рекрутингу до ЗСУ, пише the page.

Війську потрібні професіонали не лише на полі бою, потрібні фахівці різних спеціальностей.

Твоя цивільна професія може стати в «Азові» твоєю першою військовою спеціальністю – такий основний меседж спільної рекрутингової кампанії «Азова» та Work.ua.

«Я вважаю, що запорукою виживання на полі бою особового складу є його професіоналізм та мотивація. В «Азова» є потреба у кваліфікованих кадрах. Тому необхідно знайти системне комунікаційне рішення, яке принесло б користь ефективності на полі бою», – зазначив Святослав Паламар.

У травні 2023 року підрозділ «Азов» був розширений до бригади, тому наразі в «Азова» є потреба закрити певні вакансії. За вирішенням цього питання військові звернулися до Banda Agency.

Директор Banda Agency Дмитро Адабір розповів, що на запит «Азову» агентство проаналізувало рекрутингові кампанії у світі різних часів та сучасні приклади. Фахівці дійшли висновку, що на 20-му місяці повномасштабної війни комунікація виглядає однаково. І якщо раніше вона працювала, то за певний час однакові меседжі перетворюються на шум і на них вже не звертають увагу.

«Ми зрозуміли, що війську треба різні спеціальності. І це може бути меседжем. Інша особливість «Азову» – те, що в ньому є рекрутингова служба. Шукачі надають заявки, проходять співбесіди, і це нагадує, як це побудовано у бізнесі. Це наштовхнуло нас на думку, що ми можемо говорити про позиції окремих фахівців як про вакансії», – наголосив Адабір.

«Фокус на кваліфікації надзвичайно важливий. Люди бояться, бо не знають, ким і куди їх відправлять служити», – зауважив Артур Міхно, співзасновник та СЕО Work.ua.

Він розповів, що наразі на сайті з пошуку роботи розміщено понад 90 тис. вакансій. З них тільки 300 від військових. Він впевнений, що пошук кандидатів на посади у війську має відбуватися так само як і в інших галузях. Це дозволить зібрати професійні та вмотивовані команди.

Натепер на сайті Work.ua «Азов» уже розмістив 28 пропозицій щодо роботи за різними спеціальностями, зокрема, начальник складу, логіст, токар, парамедик, лікар невідкладних станів, кухар, дизеліст, оператор БпЛА тощо. Кандидатам пропонують зарплати від 25 тис. до 125 тис. грн.

 

Наші інтереси: 

Правильний і розумний підхід для поповнення війська.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оце, справді, дуже розумний підхід!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оце, справді, дуже розумний підхід!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!