Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 39
  • Переглядів: 40

Rheinmetall має перше замовлення від українського уряду на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні

Категорія:

Компанія Rheinmetall отримала своє перше важливе замовлення від українського уряду на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні, про яке було оголошено в лютому 2024 року, і яке є відправною точкою для реалізації проекту.

Замовлення для технологічної групи Rheinmetall, що базується в Дюссельдорфі, охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію. Це передбачає загальну вартість в межах низького тризначного діапазону мільйонів євро, яка буде зареєстрована як вхідне замовлення на початку третього кварталу 2024 року, йдеться в заяві на сайті концерну Rheinmetall.

Передбачається, що роботи розпочнуться найближчим часом і будуть завершені протягом декількох років. Планується розпочати виробництво боєприпасів в Україні протягом 24 місяців. Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG, сказав: "Ми переходимо від слів до справи та разом з нашим партнером створимо в Україні центр компетенції з виробництва боєприпасів. Це замовлення підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні обороноздатності".

Наразі в Україні вживаються заходи з підготовки необхідної інфраструктури. Незабаром буде створено спільне підприємство між Rheinmetall і українською державною компанією по експлуатації заводу з виробництва боєприпасів. Про це було оголошено під час паралельної дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому 2024 року.

У червні 2024 року генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про розширення стратегічної співпраці на «Конференції з відновлення України» в Берліні. Кількома днями раніше вони відкрили бронетанковий завод на заході України, яким керує спільне підприємство Rheinmetall Ukrainian Defence Industry LLC. Перша бойова машина піхоти (БМП) Lynx від Rheinmetall має бути передана Українським збройним силам до кінця цього року, а місцеве виробництво має розпочатися якнайшвидше.

Нагадаємо, 18 жовтня 2023 року почав свою роботу українсько-німецький бронетанковий завод від Рейнметал.

Наші інтереси: 

Україна включена у військово-промисловий комплекс Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи