Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Повернення «Пантери»: Rheinmetall веде переговори щодо побудови в Україні передового танкового заводу

Категорія:

Про це пресі повідомив генеральний директор німецького концерну Армін Папперґер (Armin Papperger). Він наголосив, що будівництво може початись навіть без припинення бойових дій в нашій країні, бо завод можна захистити від повітряних атак.

Armin Papperger також додав, що перемовини ведуться дуже продуктивно і в кращому випадку роботи можуть початись вже за два місяці, пише Український наступ.

Armin Papperger в інтерв'ю газеті Rheinische Post сказав:

"Приблизно за 200 мільйонів євро в Україні може бути побудований завод Rheinmetall, який би випускав до 400 Panther на рік. Переговори з українським урядом – багатообіцяючі, і я сподіваюся, що рішення буде прийняте в найближчі два місяці".

Танк Panther – це новітня версія танку Leopard II.

Раніше Rheinmetall заявляв про готовність постачати Україні бойові машини піхоти (БМП) Lynx, а також новітні бойові танки Panther. Імовірно, йшлося про модель Panther KF51, яку концерн представив влітку минулого року, пише Deutsche Welle.

На думку Папперґера, для перемоги у війні Україна потребує від 600 до 800 танків, і для задоволення цієї потреби виробництво має бути налагоджене в оперативному порядку.

"Навіть якщо Німеччина передасть усі 300 танків Leopard 2 з запасів Бундесверу, їх буде надто мало", – сказав він. За його словами, концерн працює "на повну силу".

"Ми вже ввели в дію понад 40 бойових машин піхоти Marder, до кінця року їх буде близько 100. З 50 Leopard 2A4 готові близько 30 танків. Крім того, є близько 100 Leopard 1 старої конструкції, з яких ми на сьогодні можемо зробити придатними для експлуатації 88", – зазначив він.

На його думку, війна в Україні триватиме, "імовірно, ще роки", а західні союзники надсилають Києву достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, "але українці сьогодні не мають достатньої кількості техніки, щоб повністю повернути свою територію".

Він також висловив думку, що Росія не має таких великих ресурсів як Захід в цілому. Водночас він не бачить, щоб сили "навколо Путіна" йшли на пом'якшення агресивного курсу щодо України.

Інноваційний німецький танк Panther KF51
Інноваційний німецький танк Panther KF51
Наші інтереси: 

Розуміємо, що війна ще не скоро закінчиться. Добре, якщо в Україні будуть розгорнуті військові заводи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи