Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 69
  • Переглядів: 74

Сенатор США просуває законопроект щодо обмеження впливу Китаю в Україні

Категорія:

Сенатор Марко Рубіо побоюється, що компартія Китаю (КПК) може отримати важелі впливу на Україну під виглядом допомоги у відновленні. Так званий «мирний план» Китаю включає «сприяння відновленню після війни».

24080603.png

Сенатор Марко Рубіо. Скріншот відео

За його словами, не можна дозволити Пекіну – головному супротивнику Америки – будь-яким чином у цьому брати участь. Рубіо подав законопроект, спрямований на заборону впливу Пекіна на Україну. Він вимагатиме від держсекретаря США та від України розробити систему перевірки інвестицій, особливо, з Китаю, пише Велика Епоха.

Рубіо вважає, що протистояти цій загрозі мають як США, так і демократичні союзники в Європі. Торік Рубіо разом зі своїми колегами із сенатського комітету з міжнародних відносин направив лист до держсекретаря Блінкена, у якому вони висловили стурбованість тим, що американський уряд вітає участь КПК у дипломатичному посередництві між Росією та Україною.

Нагадаємо, "Мирний план" Китаю був оприлюднений міністерством закордонних справ КНР 24 лютого 2023 року. 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що китайцям вірити не можна, їх можна використовувати ситуативно. Китай – це не та держава, яку Україна може підпускати до себе близько. До великої війни глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що вони мають намір перейняти досвід КПК в управлінні економікою та розбудові держави, а 1 жовтня 2021 року, коли Китайська Народна Республіка відзначала 72 річницю окупації материкового Китаю, майже вся владна “еліта” приєдналася до урочистостей щодо утворення комуністичної держави. Тоді експерт пояснив, чим загрожує Україні зближення з Китаєм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи