Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Словаччина передасть Україні 16 артилерійських установок Zuzannа

Категорія:

Спецтема:

Словаччина також налагодить виробництво гаубиць спільно з Україною, заявила президент Словаччини Зузанна Чапутова під час спільної пресконференції у Братиславі із президентом України Володимиром Зеленським.

23070801.jpeg

Володимир Зеленський з Зузаною Чапутовою. Фото: president.gov.ua

"Ми одна з країн, які допомагали Україні й у військовому плані. Ми надали засоби протиповітряної оборони, ми надали бойові літаки. І співпраця в цій сфері поступово переходить у співпрацю в інших сферах. Нам вдалося підписати контракт на постачання 16 (артилерійських установок) Zuzannа в Україну, і це станеться вже в дуже недалекому часі", – сказала Зузанна Чапутова і додала, що наші країни розроблятимуть спільно новий тип гаубиць, почнеться спільне виробництво боєприпасів, словацькі підприємства будуть розміновувати територію України.

Як повідомляється на сайті Президента України, напередодні підписано контракт на виробництво 16 самохідних гаубиць Zuzana-2. "Звичайно, ми працюємо й задля інших спільних виробництв: виробництва снарядів, гармат… Тобто кроки вперед, і це більше безпеки, і більше робочих місць", – сказав Володимир Зеленський і висловив подяку словацькій стороні за готовність допомагати Україні з гуманітарним розмінуванням.

"Ми готові купувати відповідну словацьку техніку – ми в цьому зацікавлені – і створювати нові виробництва такої техніки для розмінування. Україна й Словаччина разом можуть стати донорами глобальної захищеності людей від глобальної мінної загрози", – сказав Зеленський.

Він також заявив про готовність розвивати транспортне сполучення зі Словаччиною, робити активнішими наявні маршрути, створювати додаткові можливості для громадян обох країн.

В березні ми повідомляли, що Словаччина передасть Україні 13 винищувачів МіГ-29 (очевидно вони вже передані).

Нагадаємо, минулого року у квітні Словаччина дала Україні гаубиці та САУ Zuzana-2.

Наші інтереси: 

Бачимо, що Словаччина є справжнім союзником України. Знати, з якими країнами можна було б створити дійсно потужний союз, а не лізти в зачинені двері.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи