Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 66
  • Переглядів: 68

Союзникам України знадобилося 19 місяців, щоб передати Україні 58 танків Леопард 1А5

Категорія:

Схоже, що Україна отримала достатньо танків Leopard 1A5 для оснащення майже двох батальйонів або шести рот. 6 вересня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив Der Spiegel, що Німеччина відправила Україні 58 танків Leopard 1A5. Німеччина, Данія і Бельгія обіцяли передати Україн 155 танків "Леопардів" 1A5.

24090802.jpg

44-та механізована бригада проводить польовий ремонт «Леопарда» 1А5

Український танковий батальйон має 31 танк. Рота може мати лише 10. Можливо, колишні німецькі Leopard 1A5 і колишні данські 1A5DK стоять на озброєнні 44-ї механізованої бригади та 5-ї танкової бригади української армії; деякі колишні бельгійські 1A5BE, очевидно, стоять на озброєнні 59-ї моторизованої бригади, пише військовий оглядач Девід Екс (David Axe) на Substack.

Дев'ятнадцять місяців, щоб доставити 58 танків – це соромно, вважає автор статті. Це, на його думку, не є чимось незвичайним для погано підготовлених союзників України.

Сполученим Штатам знадобилося дев'ять місяців, щоб передати 31 танк М-1А1 «Абрамс» 47-й механізованій бригаді української армії.

Данці звинувачували німців. «Причина в тому, що у нас були проблеми з ремонтом танків, – заявив у квітні в.о. міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен в інтерв'ю данській газеті Jyllands-Posten. – Німці запізнилися з ремонтом».

Але німці могли стверджувати, що після багатьох років зберігання вінтажні Leopard 1A5 1980-х років зі своїми 105-міліметровими гарматами були в гіршому матеріальному стані, ніж очікували їхні донори. Набагато гіршому, ніж німецька фірма Rheinmetall змогла швидко виправити. Частково проблема полягала в серйозному дефіциті запчастин для танків – дефіциті, який також стосується і нових українських танків «Леопард-2».

Запізнілі танки краще, ніж їх відсутність, і українці, безумовно, вітають запізнілі танки Leopard 1A5. Подекуди посилені реактивними броньовими блоками, Leopard 1A5 нарешті в бою. Ми знаємо це, тому що 44-та механізована бригада, схоже, втратила щонайменше два з них цього року в позиційних боях на сході України. Ще один Leopard 1A5 був пошкоджений.

Для підтримки поставлених Leopard 1A5 компанія Rheinmetall створила ремонтну базу в Україні. Це означає, що Українській армії, ймовірно, нема потреби відправляти пошкоджені Leopard 1A5 на закордонні заводи, як це було з Leopard 2 та M-1. Місцева підтримка допоможе швидше повернути відремонтовані танки в стрій.

У лютому консорціуму, який постачає Leopard 1A5 в Україну, виповниться два роки. До того часу темпи поставок мали б прискоритись. Оголосивши, що Німеччина відправила 58 танків Leopard 1A5, Пісторіус додав, що ще 77 танків мають бути відправлені в найближчі місяці.

Наші інтереси: 

Нарешті приходить необхідне озброєння: до виборів у Штатах залишилося менш ніж два місяці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи