Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 288
  • Переглядів: 304

Стало відомо, хто будував єгипетські піраміди – і це були не раби

Категорія:

Світ:

Довгий час існувала загадка щодо того, хто саме будував величні Єгипетські піраміди. Поширеною думкою було те, що на цій важкій праці були задіяні раби, але недавні дослідження спростовують цю теорію.

Історичні джерела та археологічні знахідки дозволяють стверджувати, що будівництвом пірамід займалися не раби, а наймані працівники. Одним з основних аргументів на користь цієї тези є згадки в “Історії” Геродота, який, спираючись на слова єгипетських жерців, розповідає про будівництво пірамід, інформує T4.

Геродот зазначає, що у будівництві брали участь єгиптяни, а не раби, які працювали змінами. Біля пірамід археологи виявили численні поховання, де серед вельмож та чиновників знайшли й робітників, які брали участь у будівництві. Всі вони були поховані з дотриманням єгипетських традицій, що малоймовірно для рабів.

Дослідження “міста мертвих”, розташованого неподалік від пірамід, підтверджує, що більшість похованих тут осіб займалися фізичною працею. Також було знайдено сліди містечка, де мешкали робітники, включаючи залишки тварин та посудини з зерном, що свідчить про наявність збалансованого раціону.

За словами Геродота, на будівництві одночасно могло працювати до 30 тисяч людей, що також спонукає до думки про організовану працю, а не рабство. Додатковим свідченням проти теорії про рабство є знахідка графіті в піраміді Хуфу (Хеопса), з написом “Друзі бригади Хуфу”, що вказує на високий моральний дух і самосвідомість будівельників.

Ці нові відкриття дають можливість переосмислити історію будівництва одних з найвеличніших структур давнини і змінити наше уявлення про соціальну структуру та економіку давнього Єгипту. Враховуючи нові докази, можна з упевненістю стверджувати, що будівництво пірамід було не тільки технічним подвигом, а й важливим соціальним проектом, що залучав велику кількість населення в організовану та цілеспрямовану діяльність.

Відкриття цих фактів не тільки розвіює старі міфи, але й змушує нас з новою повагою дивитися на досягнення давніх єгиптян. Будівництво пірамід, тепер ясно, є відображенням високої організації і культурного розвитку суспільства, що змогло мобілізувати та мотивувати своїх громадян на виконання надзвичайно складних завдань.

Це засвідчує глибокий соціальний зв’язок та зобов’язання, що лежали в основі однієї з найвеличніших цивілізацій нашого світу.

 

Наші інтереси: 

Живемо у час, коли розвінчуються міфи. Маємо розуміти, що багато того, що ми знали, не відповідає дійсності. Досліджуємо і вчимося!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую за цікаву інформацію.

А як же наші кургани? Тут теж було задіяно організовану працю, одна людина не могла б насипати їх. Можливо піраміди, це відголосок давньої традиції, перенесеної давніми із півночі на південь?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую за цікаву інформацію.

А як же наші кургани? Тут теж було задіяно організовану працю, одна людина не могла б насипати їх. Можливо піраміди, це відголосок давньої традиції, перенесеної давніми із півночі на південь?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Яке відкриття! Я теж зразу подумала про наші кургани…

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !