Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Туреччина делегітимізувала РФ. Нарешті Росію розглядають як божевільного клієнта або терориста

Категорія:

Досі світ дурили лише росіяни, – тепер, виявляється, дурити можуть і їх. Туреччина стала першою з країн світу, якщо не рахувати Україну, яка визнала, що Російська Федерація вже не може розглядатися як суб’єкт міжнародних відносин. Те, що Анкара «порушила домовленості» з Москвою про утримання на своїй території командирів «Азова» аж до припинення війни, може означати лише одне: нарешті з росіянами почали поводитися відповідно – як із божевільними або як із терористами.

23070901.jpg

Фото: Офіс президента України

У першому випадку хворому можна обіцяти будь-що до того часу, доки вдасться накинути на нього міцну сорочку з довгими рукавами. У другому – терористу можна обіцяти будь-що, аби знешкодити й звільнити заручників, пише Василь Лапійчук на своєму каналі у Телеграм.

Насправді відверте визнання Туреччиною не правосуб'єктності РФ й прирівняння російського керівництва до статусу божевільного або терориста ще недостатньо оцінено експертними колами й ЗМІ. Досі світ дурили лише росіяни, – тепер, виявляється, дурити можуть і їх. Тепер будь-який договір про «мир» або про будь-що інше з Росією, виявляється, інша сторона може не виконувати. Досі так могли робити лише росіяни. І що їм тепер робити? Як іти на перемовини, як підписувати те, що необов’язково буде виконано іншою стороною? Більше того, тепер, виходить, їх навіть можуть «заманювати», як хворого, аби накинути сорочку, або терориста, аби ліквідувати. Як тепер Путіну ставитися до запрошення Ердогана відвідати Туреччину, як йому тепер летіти в ПАР на саміт БРІКС? 

По правді, це – навіть більше, ніж просто катастрофа для всієї російської зовнішньої політики. Що характерно, саме Туреччина першою показала, чого варта Росія у військовому плані, коли просто взяла й збила російський винищувач, який залетів у її простір. Росіяни втерлися й стали ще більше купувати турецькі помідори. Якби подібний політичний і оборонний менеджмент панував і в США та Європі, війна припинилася б через кілька днів чи тижнів після її початку. 

Тепер, після делегітимізації РФ як суб’єкта правовідносин, після фактичного означення Путіна й росіян як терористів або хворих, які потребують примусового лікування, може, й у країнах, що традиційно називаються Заходом, стануть менше боятися Росії. 

Ердоган зайвий раз розкрив «загадкову російську душу»: знову обітруться й підуть їсти турецькі помідори. Ердоган показав, що він їх не боїться, тому росіяни для Туреччини вже не представляють жодної загрози. Російську «Енігму» зламано.

P. S. Те що Путін уже вшосте цього року заявив, що його «обманули» і «надули», лише підтверджує тенденцію.

Наші інтереси: 

З державою-агресором не працюють будь-які домовленості. Тільки знищення цієї недоімперії дасть нам спокій. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи