Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Німеччині розпочали будувати ділянку "Північного Потоку-2" – ЗМІ

У Німеччині розпочали будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив представник "дочки Газпрому" – компанії Nord Stream в інтерв'ю агентству dpa у четвер, 3 травня, повідомляє DW.

"На наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург – Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочаті роботи з викопування котловану і закладки фундаменту для газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування", – зазначено в повідомленні.

За словами представника компанії, роботи ведуться відповідно до встановленого графіку. Зазначається, що крім Німеччини будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія, але дозволи від Швеції, Росії та Данії на реалізацію проекту вартістю 9 млрд євро ще не отримані. Крім того, у Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує в суді виданий владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.

"Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи", – наголосив представник Nord Stream.

У Данії ділянку "Північного потоку-2" передбачається прокласти паралельно з уже існуючою гілкою першого "Північного потоку" на південь від острова Борнхольм у 12-мильній морській зоні. У Nord Stream переконані, що дозвіл данської влади на прокладку другої "труби" буде отримано, проте розробляють і альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень.

Наші інтереси: 

 "Північний потік-2" (Nord Stream 2) покращить економічний стан Росії, а відтак – дасть їй можливість і надалі загострювати конфлікт на Донбасі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи