Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

У новому рейтингу мільярдерів Forbes – п'ятеро громадян України

Категорія:

Світ:

Forbes нарахував 2640 багатіїв з десятизначними статками. Минулого року було 2668. Власник групи СКМ Рінат Ахметов – на 445-е місце. Цього року його активи становлять $5,7 млрд (у торішньому рейтингу було $4,2 млрд).

Другим "українським" фігурантом рейтингу Forbes став власник Інтерпайпу Віктор Пінчук. Його активи зараз оцінюють у $2,1 млрд (рік тому – $1,9 млрд), він – на 1434-му місці. Власник Смарт-холдингу Вадим Новинський з $1,4 мільярдами – на 2020-ому місці), власник Ferrexpo Костянтин Жеваго ($1,3 млрд) – на 2133-му місці, а співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов ($1,1 млрд) – на 2405-му місці.

Як пише Forbes, загалом статки мільярдерів планети зараз становлять 12,2 трильйона доларів, що на 500 мільярдів менше порівняно з 12,7 трильйонами доларів у березні 2022 року. Майже половина списку бідніша, ніж рік тому, включаючи Ілона Маска, який опустився з № 1 на № 2 після того, як той дорого придбав Twitter.

Бернар Арно, керівник гіганта предметів розкоші LVMH, займає перше місце як найбагатша людина світу. Вперше громадянин Франції очолює рейтинг.

Сполучені Штати все ще можуть похвалитися найбільшою кількістю мільярдерів. 735 члени списку разом володіють 4,5 трильйонами доларів.

Китай (включно з Гонконгом і Макао) має 562 мільярдерів зі статками 2 трильйони доларів, потім йде Індія зі 169 мільярдерами зі статками 675 мільярдів доларів.

Ось тут можна побачити повний список мільярдерів.

У 2016 році після набуття чинності електронного декларування ми дізналися про 25 нардепів-мільйонерів.

Наші інтереси: 

Знати, скільки мільярдів "заробили" на хворому тілі України "українські" олігархи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Мене здивувала Індія – те, що там 169 мільярдерів. У 2007 році я писала про середній клас Індії. Тоді в Індії не було так багато мільярдерів.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Мене здивувала Індія – те, що там 169 мільярдерів. У 2007 році я писала про середній клас Індії. Тоді в Індії не було так багато мільярдерів.