Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Пентагоні заявили, що постачання Україні F-16 Сполученими Штатами забере півтора року

Заступник міністра оборони США Колін Каль (Colin Kahl) запропонував витратити ці гроші на інші види озброєння, адже США знадобиться півтора року на те, щоб переправити винищувачі F-16 до України, якщо таке рішення буде ухвалено.

23042003.png

Колін Каль
Колін Каль (скріншот відеовиступу)

За його словами, якби Вашингтон ухвалив рішення передати винищувачі Києву, вони б не допомогли Україні у весняному та літньому контрнаступі, сказав Каль під час виступу на майданчику Foreign Policy щодо Оборонної стратегії США, пише mind.

Крім того, представник Пентагону висловив побоювання влади США через можливе використання американської зброї та військової техніки для ударів по Росії.

"Президент США Джо Байден також дав ясно зрозуміти, що, хоча ми робимо все можливе для підтримки України, Сполучені Штати не зацікавлені в прямому вступі в конфлікт і його трансформації в третю світову війну», – зазначив Каль.

Він також нагадав, що ресурси США для допомоги Україні є «екстраординарними», але не безмежними.

"Очевидно, що ми маємо екстраординарний обсяг грошей, який конгрес виділив на підтримку оборони України, але він не є безмежним", – сказав заступник міністра оборони США.

Бюджет США на 2023 рік фінансовий рік передбачає, що Україні може бути виділена допомога на суму до $45 млрд. Загалом з початку повномасштабної війни Вашингтон надав Києву військову підтримку на суму понад $30 млрд.

Два з половиною місяці тому ми писали, що в Пентагоні активно обговорюють надання Україні винищувачів F-16 і що буде підтримка Конгресу.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що війна затягнеться ще на півтора року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи