Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 189
  • Переглядів: 209

У регіонах РФ почали відкриватися спеціальні штаби "по боротьбі з сепаратизмом і націоналізмом"

Категорія:

Спецтема:

У трьох російських регіонах в останні дні 2023 року було створено спеціальні структури, до завдань яких належить боротьба з сепаратизмом і націоналізмом. У Бурятії створили штаб "із запобігання загрозам виникнення і поширення сепаратизму, націоналізму, масових заворушень і скоєння злочинів екстремістської спрямованості" указом губернатора Циденова 29 грудня.

Цю структуру і очолив сам Циденов, а до її складу увійшли інші керівники, які представляють виконавчу владу регіону, а також силовики, пише The Insider.

Того ж дня указ про створення структури з такою самою назвою підписав очільник Воронезької області Алєксандр Гусєв (про це стало відомо трохи пізніше), а 30 грудня про створення аналогічного "штабу" заявив в Орлі Андрєй Кличков.

З усіх трьох "штабів" – найбільш представницький склад штабу у Бурятії. Крім чиновників і представників правоохоронних органів, до нього включили, наприклад, лідерів релігійних діаспор – Дід Хамбо Ламу Буддійської традиційної Сангхи Росії Дагбу Очірова і протоієрея Сибірської єпархії Російської давньоправославної церкви Сергєя Палія.

Видання "Люди Байкалу" зазначає, що укази про створення штабів типові. "...Їх доручив створити Владімір Путін на нараді, яка проходила наприкінці жовтня. Члени штабів у всіх регіонах збиратимуться не рідше, ніж один раз на місяць, щоб запобігати загрозам виникнення сепаратизму, націоналізму, масових заворушень і злочинів екстремістської спрямованості", стверджують журналісти.

Керівник фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова бачить кілька можливих причин для створення таких структур. "...Можливо, в інших республіках і регіонах створюватимуться такі самі штаби за вказівкою Кремля. Путін протягом 20 років використовує тезу, що Захід мріє розвалити Росію, і що треба згуртуватися навколо нього єдиного, хто здатний утримати Росію цілісною", – каже Гармажапова.

Ще одна версія, за словами Олександри, пов'язана з нещодавніми семінарами НАК і АП, "...на яких йшлося про "зовнішні механізми підриву міжнаціонального миру в Росії", і де згадували організації "Вільна Бурятія" (визнана владою РФ у 2023 році "небажаною"), "Вільна Калмикія" та інші. Тож ще один варіант – це боротьба з нами. Хоча ми належимо до найбільш поміркованих та інтелігентних організацій. Ми говоримо про важливість знань, про необхідність засвоїти історичні уроки, щоб будувати майбутнє, про децентралізацію та демократизацію, наголошуючи на тому, що майбутнє Бурятії мають визначати виключно жителі Бурятії, а не "уряди у вигнанні", до яких ми себе, звісно, не відносимо. ... І в цьому сенсі треба створювати не штаб із боротьби із сепаратизмом і націоналізмом, а штаб із запобігання злиднів, корупції та підвищення рівня життя.

Наші інтереси: 

Цікаво, як центральна влада РФ, наче СРСР, реагує на будь-які найменші спроби прояву національної ідентичності народів своєї імперії та одразу ж заходиться боротися з ними. Те, що вона боїться націоналізму у своїй державі, каже про її слабкість. Хай живуть вільні народи РФ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Прекрасна новина! Тепер спротив національних «меншин» тільки зростатиме. Москалі справді недолугі, зі своїм шовінізмом, бо програють усе загарбане, і самі стануть меншиною :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Взялися за актив національних меншостей. Російських націоналістів уже винищили або витіснили за межі – тепер вони воюють в Українській Армії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Лише частину. Інша частина сприяє просуванню та розповсюдженню "русского мира". Під іншою частиною, я маю на увазі, насамперед, тих громадян України, які намагаються перетворити Україну на росію без путіна, та без українців. Хоча, вірніше їх називати московськими криптошовіністами...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Прекрасна новина! Тепер спротив національних «меншин» тільки зростатиме. Москалі справді недолугі, зі своїм шовінізмом, бо програють усе загарбане, і самі стануть меншиною :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !