Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У якому разі раціонально робити ремонт лобового скла

Лобове скло – один із найбільш уразливих елементів автомобіля. Найсумніше це те, що неможливо передбачити або якось убезпечити авто від пошкодження лобового скла. Дорожні ями, щебінь вздовж узбіччя та металеві шипи від зимових шин – головні вороги вітрового скла, фар і бампера. Саме з цієї причини в Європі діє заборона на шиповану гуму, а за асфальтовим покриттям ретельно стежать дорожні служби.

Купівля нового скла разом із роботою щодо його заміни – досить дороге задоволення, а гарантії того, що завтра в скло не прилетить черговий камінь, зовсім немає. Найчастіше рятує ремонт лобового скла, проте він можливий не завжди.

Дилема: купити нове чи відремонтувати лобове скло

Серед автовласників є дві крайнощі. Одна категорія надто педантично опікується своїм «залізним конем» і там, де можна обійтися малими витратами, витрачаються на повну. Інша ж група водіїв, навпаки, схильна ігнорувати проблему до останнього. У випадку з лобовим склом це може закінчитися навіть травмуванням себе та пасажирів.

Поява сколів чи тріщин на лобовому склі зобов'язує власника діяти. Це не означає, що обов'язково треба купувати нове вітрове, на практиці, здебільшого можна спокійно обійтися його ремонтом.

Існує список рекомендацій, коли можна зробити ремонт лобового скла замість того, щоб купувати нове:

  • Сколи. Якщо відразу при появі невеликої вибоїни її заклеїти скотчем і звернутися на сервіс, то ремонт сколу не залишить видимих ​​слідів. Старі вибоїни і сколи лікуються гірше, оскільки в порожнечі забивається бруд і пил, а замерзла вода може взагалі призвести до появи цілої павутини з дрібних тріщин;
  • Тріщини. Якщо вони не доходять до краю, не розташовані в зоні обігріву, і їх довжина не перевищує 40 см, то такий ремонт лобового скла цілком можливий;
  • Комбіновані дефекти. В результаті удару твердим предметом на лобовому склі може з'явитися скол у вигляді крил або зірочка, коли від центру розходяться промені невеликих тріщин. Вчасно проведений ремонт зможе усунути і таке пошкодження.

Ремонт лобового скла робиться не тільки для естетики, заливка тріщин та сколів прозорим полімером повертає цілісність та перешкоджає подальшому руйнуванню. Візуальні приклади робіт професійних майстрів порадують будь-якого автолюбителя. Подивитися деякі з них можна на сайті професійної автостудії у центрі Києва «Чисто & Конкретно».

Вартість ремонту лобового скла

На першому місці завжди має бути фінансове обґрунтування: що вигідніше заміна чи ремонт лобового скла.

Професійні студії детейлінгу роблять розрахунок вартості прямо на місці, а дізнатися ціну можна відразу після первинного огляду лобового скла.

Ціна засвердлювання тріщини, ремонту сколу та заливання тріщини розраховується по-різному. При полімеризації скола сума рахується за кожне місце. Ремонт тріщини залежить від довжини променів, розрахунок вартості робиться за сантиметр. Також на ціну може впливати клас авто, технічні особливості самого скла. Відповідно, щоб зрозуміти, чи можливий ремонт лобового скла і наскільки його сума відрізнятиметься від повної заміни, найкраще звернутися на професійний сервіс та послухати поради фахівців. Тим більше, що консультації на студії детейлінгу «Чисто & Конкретно» безкоштовні.

Наші інтереси: 

Автомобілі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи