Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 50
  • Переглядів: 54

Україна отримала від США понад 100 далекобійних ракет ATACMS – NYT

Категорія:

Вони були частиною пакета військової допомоги на суму $300 мільйонів, який Україна отримала у березні цього року. Збройні сили України застосували їх двічі.

atacms.jpg

Фото: eadaily

Газета The New York Times із посиланням на американського високопосадовця повідомляє, що вони були частиною пакета військової допомоги на $300 мільйонів, який Україна отримала у березні цього року, пише iPress.

Збройні сили України застосували їх двічі – 17 квітня для удару по аеродрому в Джанкої та 23 квітня для удару по окупантах в окупованому Бердянську.

Деталі другого удару – невідомі, а от щодо першого, то Головне управління розвідки Міноборони України називало перелік знищеної техніки росіян після удару по авіабазі "Джанкой". Це 4 пускові установки ЗРК С-400, 3 радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО і апаратура спостереження за повітряним простором "Фундамент-М".

Посол США в Україні Бріджит Брінк підтвердила передачу ракет дальнього радіуса дії.

"Цього місяця Сполучені Штати надали Україні ракети ATACMS дальнього радіуса дії за дорученням президента Джо Байдена. Це ще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна", – розповіла Брінк у соцмережі Х.

Як відомо, ракети ATACMS включені до пакета допомоги на $60,8 мільярда, який був проголосований в Палаті представників США 20 квітня і підписаний президентом США Джо Байденом 24 квітня. Кількість ракет у новому пакеті допомоги не розголошували.

 

Наші інтереси: 

Бачимо, що ці ракети могли б змінити хід війни ще в кінці 2022 року, коли ЗСУ наступали. На жаль, Адміністрація Байдена займалася "управлінням конфлікту", як вони це називають, і давала Україні зброю порціями на власний розсуд.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи