Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 30

В Аргентині ліквідували податкову службу – це обіцяна реформа Хав'єра Мілея

Категорія:

Офіс президента Аргентини оголосив про розпуск AFIP (Федеральної адміністрації державних доходів) та її заміну новим "спрощеним" органом – ARCA (Агентством зі збору податків та митного контролю). Нова установа буде простішою, ефективнішою, менш бюрократичною і дешевшою.

24012001.jpg

(Хавєр Мілей Javier Milei)

"Офіс президента повідомляє, що в рамках скорочення державних структур та ліквідації неефективних органів буде розпущено Федеральну адміністрацію державних доходів (AFIP)", йдеться у заяві Офісу президента Аргентини в соцмережі X, повідомляє Економічна правда.

Нова установа, згідно з планами, буде простішою, ефективнішою, менш бюрократичною і дешевшою.

Передбачається скорочення 45% керівних посад і нижчих посадовців на 31%, що означає ліквідацію 34% існуючої структури. Це має скоротити витрати Аргентини на 6,4 мільярда песо (близько 6,5 мільйонів доларів).

Зарплату керівника установи уріжуть із 32 млн песо до рівня зарплати міністра – 4 тисячі доларів.

Федеральна адміністрація державних доходів (AFIP) є органом, відповідальним за виконання податкової, митної політики та політики збору ресурсів національної системи соціального забезпечення Аргентини.

Нагадаємо, Центральний банк Аргентини почне продавати долари США на паралельних валютних ринках країни в рамках боротьби з інфляцією і заморожуванням грошової маси в країні.

Хав’єр Мілей відклав підвищення податків на пальне та цін на комунальні послуги, намагаючись зберегти народну підтримку.

Нагадаємо, Хав'єр Мілей переміг у другому турі президентських виборів в Аргентині 19 листопада 2023 року.

Наші інтереси: 

Приклад для України. Але треба йти далі – оподаткування має бути автоматичним з кожної транзакції. Про це ми вже говорили у статті "Постіндустріальна економіка: без реєстрацій і податків" (+аудіо)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи