Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Івано-Франківську виявили фіктивне зарахування на військову службу родичів керівництва міста

Категорія:

"Новобранці" не проходили військову службу, але отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення. Серед зарахованих до служби виявили навіть футболістів місцевого професійного клубу з Прикарпаття, які продовжують проводити футбольні матчі.

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило схему фіктивного зарахування на військову службу до рот охорони територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста. Бюро вже встановило особи деяких керівників складу ТЦК і СП, які організували схему, повідомляє ДБР.

"У ході досудового розслідування Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили  протиправну схему фіктивного зарахування громадян на військову службу в роти охорони ТЦК та СП.

«Новобранці»  отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів.

Такі дії військових посадовців становлять пряму загрозу національній безпеці України та підривають авторитет територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що шкодить виконанню мобілізаційних заходів.

Спільно з УСР Нацполіції ДБР провело близько 30 обшуків у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів. У ході слідчих дій перевіряються можливі протиправні дії персоналу під час проведення мобілізації, проходження служби та протиправного отримання грошового забезпечення", – йдеться у повідомленні.

Наші інтереси: 

Ще один приклад використання чиновниками війни для особистого збагачення. Маємо усвідомлювати, що під час війни вони безсоромно наживаються на війні. Бачимо, що молодь гине на війні, а чиновники, в даному разі – військові чиновники – вигадують схеми задля отримання бюджетних коштів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи