Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 57
  • Переглядів: 59

В Україні створили Сили безпілотних систем як самостійний рід військ у складі Збройних Сил України

Категорія:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає створення у структурі Збройних сил окремого роду Сил безпілотних систем. У Міністерстві оборони України сподіваються, що створення Сил безпілотних систем сприятиме розвитку підрозділів дронарів, їхній обізнаності та вправності.

24020701.jpg

Фото: телеграм-канал "Олександр Павлюк | Міністерство оборони України"

Використання безпілотних систем як засобів розвідки та ураження противника: на землі, у повітрі та на морі – справжня революція у веденні бойових дій. Створення Сил безпілотних систем відкриє нові можливості застосування безпілотників.

Про це написав у своєму телеграм-каналі перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Безпілотники довели свою беззаперечну ефективність та важливість в сучасній війні. Сили оборони вже завдали критичних втрат ворожому флоту; щодня знищують живу силу та техніку противника у значних обсягах – саме завдяки дронам.

Створення Сил безпілотних систем як самостійного роду військ у складі Збройних Сил України – підтвердження того, що ми розуміємо важливість цих технологій. І готові належним чином використати всі переваги безпілотних засобів.

Нові організаційні можливості дадуть змогу не лише створити спеціальні штатні посади для роботи з дронами. Це будуть нові підрозділи, а також система накопичення, оцінки, обміну досвідом та підготовки застосування безпілотників.

Важливо також, що відкриваються можливості для повноцінного масштабування виробництва дронів та спрямування їх у війська.

Україна має не лише технології, але й значні перспективи реалізувати власні задачі на полі бою саме завдяки залученню безпілотних технологій.

Наші інтереси: 

Це – важливо для війська та економіки, яку, сподіваюся, колись все ж таки переведуть на воєнні рейки. Нарешті зрозуміли, що сьогоднішня війна – це здебільшого війна дронів, які потрібно виготовляти мільйонами (а це – вже економіка).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи