Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Велика Британія надасть Україні військову допомогу на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів

Категорія:

Спецтема:

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс (Grant Shapps) оголосить про це на зустрічі Рамштайн 11 жовтня. Новий пакет військової допомоги Україні допоможе Збройним силам України розмінувати мінні поля, підтримувати в належному стані транспортні засоби та зміцнити оборонні укріплення для захисту критично важливої національної інфраструктури.

22020303.jpg

ілюстративне фото

Про це йдеться у прес-релізі Британського уряду.

Сьогодні міністр оборони оголосить про новий пакет підтримки України та підписання подальших контрактів з протиповітряної оборони, закуплених через Міжнародний фонд для України, йдеться у повідомленні.

Новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів допоможе Збройним силам України розмінувати мінні поля, підтримувати в належному стані транспортні засоби та зміцнити оборонні укріплення для захисту критично важливої національної інфраструктури.

Крім цього, британська сторона оголосить про підписання контрактів на постачання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сказав:

"Під час мого нещодавнього візиту до Києва я запевнив президента Зеленського, що підтримка Великою Британією України та її найнагальніших потреб є непохитною.

Сьогодні я з гордістю оголошую, що Велика Британія разом з нашими союзниками виконує цю обіцянку, уклавши нові контракти на постачання Україні критично важливих систем протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської бомбардувальної кампанії Путіна, а також на понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів нового обладнання, яке дасть українським солдатам все необхідне для прориву через смертоносні російські мінні поля".

Цей останній пакет також надасть важливе обладнання, яке допоможе українським солдатам долати мінні поля, мостові засоби для переправ через річки й траншеї, а також важку техніку для знищення російських невибухових загороджень і побудови оборонних позицій для захисту критично важливих об'єктів національної інфраструктури України.

Начальник Генерального штабу адмірал сер Тоні Радакін (Sir Tony Radakin) сказав:

"Цей новий пакет підтримки є останнім у безпрецедентних і тривалих зусиллях 50 країн, спрямованих на надання Україні інструментів, необхідних для протидії російській агресії та відновлення втраченого. Цієї зими Росія намагатиметься підірвати моральний дух українського народу та розділити міжнародну спільноту, але в обох випадках Путін недооцінює силу та стійкість своєї опозиції. Якщо ми будемо триматися разом і не відступимо від обраного курсу, то Росія продовжить програвати, Україна переможе, а правила, що мають значення для глобальної безпеки, залишаться в силі".

Україна зараз є найбільш замінованою країною на землі, що створило найбільшу перешкоду на шляху українського контрнаступу цього року, і можливості розмінування будуть вкрай важливими для Збройних Сил України в їхньому просуванні вперед, йдеться у пресрелізі.

Обладнання з пакета протиповітряної оборони та пакету підтримки мобільності прибуде в найближчі місяці, приєднавшись до іншого обладнання, що вже знаходиться в Україні, в тому числі близько 100 безпілотних авіаційних комплексів, що фінансуються Міжнародним Фондом для України (IFU).

У повідомленні нагадується, що Велика Британія та Данія започаткували IFU у 2022 році, і Велика Британія тісно співпрацює з Україною, щоб закуповувати засоби, які найкраще відповідають потребам її Збройних сил. З того часу ще п'ять країн зробили внески до IFU, продемонструвавши єдність і рішучість союзників і партнерів у підтримці України.

Наші інтереси: 

Велика Британія є надійним союзником України в цій війні. Розуміємо, що у майбутній геополітичній ситуації для України було б вигідно створити союз з Польщею, країнами Балтії, Скандинавії та Великою Британією. Цього прагне і сама Велика Британія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи