Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 140
  • Переглядів: 144

Верховна Рада визнала право інгуського народу на створення незалежної держави

Категорія:

Спецтема:

23 лютого Верховна Рада України прийняла в цілому постанову №10344 про визнання права інгуського народу на створення незалежної суверенної національної держави, засудження злочинів Росії проти інгушів та відновлення територіальної цілісності Інгушетії.

depositphotos261111318s.jpg

Прапор Інгушетії

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Ця постанова:

1) визнає право інгуського народу на самовизначення та створення незалежної суверенної національної держави;

2) засуджує масову депортацію інгушів у 1944 році, розчленування національної території інгуського народу, руйнування інгуської національної ідентичності, масові вбивства інгушів у 1992 році, політичні репресії та інші   злочини, здійснювані правлячим режимом росії з метою геноцидного знищення інгуської нації;

3) підтримує прагнення інгушів до відновлення територіальної цілісності інгуського народу та збереження його національної ідентичності.

Гончаренко зазначив, що голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку доручено надіслати цю постанову всім членам міжнародної спільноти та закликати їх ухвалити рішення на підтримку інгушського народу.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Верховна Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією і засудила геноцид чеченського народу.

Наші інтереси: 

Україна має пробудити народи РФ до національного відродження і самовизначення, а також сприяти усім пригнобленим народам у створенні своїх національних держав.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи