Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 143
  • Переглядів: 160

Війна в Україні завершиться тоді, коли буде досягнута її мета (+аудіо)

Категорія:

Справжня мета цієї війни полягає у формуванні нової української нації – носія передових світогляду, соціальної організації та технологій. Отже, війна припиниться тоді, коли процес постіндустріального націотворення стане незворотним.

ukrayina-2.jpg

І на оновленій Землі...
І на оновленій Землі...

Аудіоверсія:

Попередні статті:

Ми вже говорили про те, що задекларована мета російського вторгнення в Україну докорінно відрізняється від реальної мети. Весь об’єктивний фактаж переконливо доводить, що справжня мета російської армії в Україні – бути повністю знищеною та публічно приниженою. Це стосується не лише армії вторгнення, а й усієї Росії. Економічні санкції, спричинені війною, вже стали для Росії не меншою проблемою, ніж сама війна. Росія швидко відкочується в совкове минуле та системно деградує. Війна, розпочата Мордором проти України, є засобом руйнування Мордору.

Проте руйнування ерефії є не метою цієї війни, а лише одним з її наслідків. Мета ж війни захована в самій Україні. Щоб її зрозуміти, пригляньмось до процесів, активованих цією війною.

Всього за три тижні війни українці стали народом, що має найвищу репутацію на планеті. Натомість росіяни, які ще вчора хизувалися своєю важливістю, репутаційно впали на саме дно й отримали клеймо проклятого народу.

Інший важливий процес, що розгортається в Україні, – це потужні зміни в масовій свідомості. Загроза несподіваної загибелі привела до того, що значна частина українців перестала боятися смерті. Відтак у народі змінюються уявлення про основи буття. Скажімо, ідея реінкарнації, яка ще вчора виглядала східною екзотикою, нині сприймається як щось рідне і самозрозуміле. Божественний захист – це вже не теорія, а обов’язковий компонент практики виживання, тому правильна молитва набуває такої ж важливості, як хороший бронежилет.

Ще більше здивування викликає вибуховий процес соціальної самоорганізації. Небезпека спонукає українців до творення різноманітних спільнот, самокерованих груп та спільних проектів. Деяка хаотичність самоорганізації лише сприяє її розгортанню.

Про що йдеться? Характер світоглядної та соціальної трансформації вказують на справжню мету війни. Справжня мета цієї війни полягає у швидкому формуванні нової нації носія передового світогляду та передової соціальної організації.

Отже, війна припиниться тоді, коли процес постіндустріального націотворення стане незворотним.

З цього випливає, що ключ до завершення війни – в руках самих українців. Світоглядна та організаційна трансформація України – це те, що ніхто за нас не зробить. Це виключно наше завдання. Жодна зовнішня допомога не зупинить війну, якщо ми самі не здійснимо те, що нам призначено.

Висновок. Справжня мета цієї війни полягає в руйнуванні старої суспільно-економічної системи та творенні нової. Війна закінчиться одразу ж, як тільки процес творення нової України стане незворотним.

Для того, щоб трансформація набула незворотного характеру, процеси світоглядного, організаційного та технологічного перетворення мають набути правильного оформлення.

Продовження:

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Пізнаємо реальність і творимо нову Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Дійсно, ця війна є шансом для українців стати нацією з великої літери або загинути. Важливо це усвідомлювати і йти до перемоги через внутрішнє оновлення.

Коментарі

Зображення користувача Надія Олегівна.
0
Ще не підтримано

Стаття надихає. Дякую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Слухаємо озвучення цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Як видно санкції не лякають мордор. Є чорний ринок, корупція. Та м’ясо якого в мордорі багато.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Війна припиниться тоді коли в Україні не залишаться воїни. Такими темпами, не залишеться чоловіків. 140 проти 30 мільйонів. Дух і сміливість та любов до Батьківщини, не здолають русню та внутрішніх воргів, саботажників та зрадників, у владі. 09.01.2023 загинув брат моєї дружини, хлопцю було 23. Ви розумієте що жертви масштабні, їх приховують. Питання, хто буде воювати, і яка мотивація, якщо діти депутатів не воюють, мажори сидять в Буковелі, яка мотивація???

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Війни модернізуються. Вони дають перевагу витоншенішій зброї над масами вояків. І українці показують, що вміють справлятися з московською масою.
А взагалі, то українці особливо творчі воїни. Сьогодні Україна піднялася на вищий щабель, коли відчула, що на неї лежить відповідальність проявити Вишній Дух і волеву силу. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Можна довго розповідати про війни, вести філософські дискусії сидівши на дивані попиваючи каву з круасаном. Як можна нодернізувати палицю, та і ту крадуть. Де зараз наші Козаки, де нащі Характерники, про яку модернізацію мова. Потрібно хочаб спробувати модернізувати мізки людям. Хто не відчув втрати той не зрозуміє.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Іване, знаю, що Ти щиро шукаєш вихід. Відповім на Твій натяк на мене («диван, кава, крусан» - мені чужі:)) - не очікувала його від Тебе. 

Я ніколи не оглядалася на інших, де б не бувала, щоби виборювати Україні волю. І це було довго до незалежности. 

Очевидно, на те пішли купи годин мого життя і здоровля, власних кровних, зіткнення з ворожими силами… 

Навіть, коли маси тікали з України за Кучми (1996 року), а я туди «ввірвалася» законно (чекаючи в ОВИР-і у чергах за карткою на постійне проживання, коли перед і мною пропускали громадян з Азії), самостійно (без  кумівства), створила свій двомовний журнал «Український Калейдоскоп» (відмовляючись від щедрих  грантів), який західні канцелярії, і не тільки, собі виривали (… ). 

Так і сьогодні продовжую свій незалежний шлях з усіма лекціями, які дає життя. Це не зупинить моїх скромних зусиль сприяти пришвидшенню нашої Перемоги - вже на вищому рівні.

Просто кожний відповідає за свої дії, дякую за увагу.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

В цій статті і пишеться саме про те - як лише українці модернізують свої мізки (потім тіла - але, про це тут забуто), так в нас і відкриється шлях до перемоги.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Люди ви наче живете не в цьому світі. Як може бути досягнута мета, якщо в Україні немає такої кількості воїнів. Чи ви панове діти по Ісусу??? Як може бути досягнута мета якщо одні гинуть, а інші п’ють каву, адже в Україні кава не росте, кава купується на ринку за валюту, а може потрібно перестати пити каву і почати купувати зброю. Війна закінчиться коли " влада , скаже зброю не дають ми мусимо капітулювати"!!!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Щонайменше половина українського потенціалу розкрадається і марнується. Війна в різних формах триватиме доти, доки в нас не відбудеться самоорганізація на нових світоглядних засадах.

Перемога в сучасній війні визначається не кількістю воїнів, а їх якістю і якістю зброї. У нас досить людей для протистояння орді. Зброї незабаром буде стільки скільки треба. Важливо, що в Україну починає йти інноваційна зброя, адже це тепер планетарний полігон для її перевірки в умовах реальної масштабної війни. Більше такого полігону нема у світі.  

Іван Андрійович wrote: Люди ви наче живете не в цьому світі. Як може бути досягнута мета, якщо в Україні немає такої кількості воїнів. Чи ви панове діти по Ісусу??? Як може бути досягнута мета якщо одні гинуть, а інші п’ють каву, адже в Україні ка

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре, якщо Ви на " зв’язку " з тими хто приймає рішення про постачання зброї, то я Вам повірю, що зброї буде більше.
Я не матиматик, та можу порахувати скільки наших воїнів гине. В мому маленькому місті з населенням 20тисяч, більше тисячі загиблих молодих хлопців віком 20-30 років. Ще рік такої війни і небуде кому використовувати новітню зброю. Зате сотні тисяч чинуш, прокурорів, та різного непотрібу, і далі сидять в своїх кабінетах, та проїдають народні кошти. Ви П.Ігор, забули про зовнішній геноцид.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Великі втрати викликані тим, що Україна не готувалася до повномасштабної війни за своє існування. Українцям не вдалося вчасно самоорганізуватися, привести до влади гідних людей і очиститися від паразитів. Тепер пожинаємо плоди власної ліні та невігластва.

Зміна поведінки відбувається або добровільно – завдяки зміні власної свідомості, або примусово – завдяки зовнішньому тиску зі стражданнями і втратами. Поки що переважають зовнішні чинники. Ми намагаємось задіяти внутрішні. Врешті-решт поєднання одного і другого дасть добрі плоди.  

Втрат ще буде багато. Але дерзаймо, Іване! Вважаймо, що ми вже загинули в цій війні, але воскресли, щоб завершити свою справу.    

Іван Андрійович wrote: Пане Ігоре, якщо Ви на " зв’язку " з тими хто приймає рішення про постачання зброї, то я Вам повірю, що зброї буде більше. Я не матиматик, та можу порахувати скільки наших воїнів гине. В мому маленькому місті з населенням 2

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

ЗОЛОТІ СЛОВА, Ігоре ! 

«Зміна поведінки відбувається або добровільно – завдяки зміні власної свідомості, або примусово – завдяки зовнішньому тиску зі стражданнями і втратами. Поки що переважають зовнішні чинники. Ми намагаємось задіяти внутрішні. Врешті-решт поєднання одного і другого дасть добрі плоди».

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Тут згадую вірш, який любив повторювати мій дід.

Літа пливуть, попри нас ідуть.

Як застали, так минають, тебе – мій крає нещасливий.

Чим же народ твій нечестивий?

Чи тим він згрішив, що волю любив?

Що сам у себе хотів панувати?

Ні. Лише тим, що у незгоді жив, не вмів братерства шанувати.

Але за те він тяжко заплатив.   

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дякую. Хай буде!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дякую за статтю.

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Дійсно, ця війна є шансом для українців стати нацією з великої літери або загинути. Важливо це усвідомлювати і йти до перемоги через внутрішнє оновлення.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Війна в Україні закінчиться тоді, коли відбудеться перенародження України. Те, що в Євангелії позначається терміном "палінгенезія" (знову народження, друге народження, відродження на вищому рівні).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Або, український народ буде знищено повністю. Хоча, можливий і іншій варіант - коли українців виженуть з України...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

«Люди продовжують просторікувати про те, що світ доживає свої останні дні, і тому вважають, що можна просто байдикувати. Це гідне найбільшого осуду. Поганих часів не буває».
Ямамото Цунетомо, (山本 常朝, 1659–1719) «Бусідо» (Шлях воїна)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, це є варіантом самоздійсненого пророцтва. Люди через пророцтво діють так, що це сприяє здійсненню пророцтва. Тут цікаво те, що в нас є свої самоздійснені проророцтва - Живе Слово...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Тут Польща на підході, Україна не потягне три фронти.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Війна закінчиться тоді, коли білий дім прийме рішення на ліквідацію мордору. Чи це станеться не знаю, але на сьогодні такого рішення нема. Навпаки проглядається бажання зберегти його будь-якою ціною.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Білий дім ніколи не прийме рішення про ліквідацію мордора. Як білий дім боїться ядерної зброї Північної Кореї, так він і боїться ядерної зброї мордору, але в десятки разів більше. Саме цим і обумовлена його повільне надання нам своєї зброї.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На мою думку, рішення про ліквідацію Мордору (тобто московитської імперії) вже ухвалене. Відкриту частину реалізації цього рішення ми побачимо з початку цього літа, а головний удар буде завдано в вересні чи жовтні.

А поки що триває операція зі зміни влади в Україні. Для цього здійснюється дискредитація влади Єрмака і його ОПи. Головним інструментом дискредитації є погані новини з фронту та корупційні викриття. Так що будьте готові до потоку негативу – він триватиме незалежно від того, що відбуватиметься в реальності. 

Володимир Самотий wrote: Війна закінчиться тоді, коли білий дім прийме рішення на ліквідацію мордору. Чи це станеться не знаю, але на сьогодні такого рішення нема. Навпаки проглядається бажання зберегти його будь-якою ціною.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Можливо, Мордор варто залишити, як антитезу для розгортання нашого (а потім і світового) відновлення. Як це буде практично ми поки не знаємо, тож залишається удосконалюватись і гуртуватись. Спасись сам і спаси хоч 2-3 ближних.

Все починається з Любові.