Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Війну виграє виробництво. Україні та Польщі треба виробляти більше обладнання та боєприпасів – Радослав Сікорскі

Категорія:

Спецтема:

Україна потребує обладнання та амуніції. Захід у 20 разів багатший за Росію, яка переключила свою промисловість на війну. Війну виграє виробництво. "Ми повинні координувати зусилля країн ЄС, щоб виробляти більше обладнання та боєприпасів для наших потреб і потреб України", – вважає новий міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорскі.

23122402.jpeg

Радослав Сікорскі (Radosław Sikorski). Фото: PAP / Vladyslav Musiienko

Радослав Сікорський 22 грудня приїхав до Києва в межах свого першого закордонного візиту на посаді. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром оборони Рустемом Умєровим та головою Ради національної безпеки й оборони України Олексієм Даніловим.

Радослав Сікорський пояснив в ефірі польського TVN24, що потрібно Україні для боротьби з російськими окупантами, пише Wprost і зауважує, що справа не в грошах.

Міністр закордонних справ Польщі підкреслив, що новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відіграв ключову роль щодо початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу, оскільки ще за день до його приїзду всі були переконані, що це не відбудеться. Політик пояснив, що зараз потрібно для того, щоб не допустити військового тріумфу Владіміра Путіна в Україні.

"Україні потрібні техніка і боєприпаси. Як Захід ми у 20 разів багатші за Росію, але вона переключила свою промисловість на війну. Війну виграє виробництво. Ми повинні координувати зусилля країн ЄС, щоб виробляти більше обладнання та боєприпасів для наших потреб і для потреб України", – сказав він.

Одна річ його особливо здивувала: "Україна виробляє морські та повітряні безпілотники, яких у нас нема, вона має ракетні технології, а ми є безпечною виробничою базою. Досі цієї співпраці не було, а вона має бути".

Він також підкреслив, що нинішні проблеми з наданням підтримки Україні з боку США та Європи є тимчасовим явищем. "Моє враження, що ці гроші для України будуть. Це питання їхніх внутрішніх переговорів. Вони будуть трохи затримані, але вони будуть", – сказав він про США.

Про ЄС він відзначив: "Якщо одна країна блокує, ми завжди можемо укласти міжурядову угоду і перерахувати ці гроші. Я хочу повторити, що проблема не в грошах, а у виробничих потужностях. Європа деіндустріалізувалася, коли йдеться про оборонну промисловість, і це треба надолужити".

Наші інтереси: 

Читаємо іноземні медіа, зіставляємо факти, аналізуємо події, робимо власні висновки. Розуміємо, що в нинішньому українському медіапросторі ми справжніх новин не знайдемо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи