Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Залужний – Герой України! Від Зеленського вимагають відновити справедливість

Категорія:

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний користується довірою та повагою з боку як звичайних українців, так і своїх товаришів по службі. Однак, хоч він багато років віддав службі та вже десятий місяць очолює боротьбу з окупантами в Україні, Залужний досі не має звання Героя України.

ezgifcom-gif-maker11.jpg

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний

Багато хто обурений, що Головкому ЗСУ досі не дали звання Героя України й вважають, що це – несправедливо, через що й написали петиції та збирають до них підписи. "Телеграф" проаналізував ситуацію.

Найпопулярніша петиція про Залужного зібрала вже майже 2 тисячі голосів, і є ще 87 днів голосування. Для розгляду звернення Президентом необхідно зібрати 25 тисяч голосів за 90 днів.

Автор петиції, блогер та підприємець Олександр Місюра звертає увагу, що Залужний захищає Україну від агресора ще з 2014 року, а після вторгнення Росії у лютому 2022 року під його керівництвом ЗСУ вже успішно повернули з окупації Київщину, Чернігівщину, Харківщину та Херсон, провели масу сміливих операцій як на морі, так на суші та в повітрі, і це не може залишатися без гідної нагороди.

На підтримку цієї петиції також виступив юрист та активіст, голова Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.

"Нам потрібно виправити одну велику несправедливість. Ми маємо нагадати Верховному головнокомандувачу [Володимиру Зеленському], що, призначивши незадовго до початку війни бойового офіцера Валерія Залужного Головнокомандувачем ЗСУ, президент України ухвалив одне з найдалекоглядніших і вдалих кадрових рішень за всю свою каденцію", – наголошує Друзенко.

"Бо на чолі ЗСУ у найважчий час був патріот, професіонал і людина честі. Справжній герой України. Який при цьому залишається абсолютно людяним і адекватним – попри заслужену, але несподівано звалену на нього світову славу. Тому важливо відкласти убік усі можливі ревнощі та просто юридично оформити загальновідомий факт: генерал Залужний – герой України", – додав він.

Як відомо, 49-річний Валерій Залужний з літа 2021 року є Головкомом ЗСУ та членом Ради нацбезпеки та оборони, а з весни 2022 року генералом. До цього він очолював 51-шу окрему механізовану бригаду (2009-2012), був начальником штабу ОК "Захід" (2017), першим заступником командувача Об'єднаних сил (2018), командував військами ОК "Північ" (2019-2021).

Валерій Залужний очолював ЗСУ у найважчий для України час.

 

Наші інтереси: 

Цінувати наших воїнів та командирів. Від них залежить доля України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи