Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Білорусь і Китай встановлюють безвізовий режим

Білорусь і Китай підписали міжурядову угоду про взаємний безвізовий режим для власників звичайних паспортів. Про це повідомляє БелТА в неділю, 10 червня.

Відзначається, що угода укладена за підсумками переговорів президента Білорусі Олександра Лукашенка з головою КНР Сі Цзіньпіном в Циндао. Від білоруської сторони підпис під документом поставив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Раніше прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков відзначав, що Білорусь стане однією з перших країн в Європі, які підписали таку угоду з Китаєм.

"Немає сумнівів в тому, що взаємне скасування віз відкриє нові можливості для співпраці не тільки в сфері туризму, а й в торгівлі, культурі, освіті та інших областях", - сказав прем'єр-міністр в інтерв'ю китайському агентству Сіньхуа.

Він зазначив, що в 2017 році Білорусь відвідали більше 3,2 тисяч туристів з Китаю, що майже в два рази більше, ніж в 2016 році. За словами Кобякова, більше мандрівників приїжджає в Білорусь лише з країн, з якими у неї є спільний кордон.

Зараз в Білорусі діє безвізовий режим для організованих туристичних груп з Китаю. Також китайці при наявності шенгенських віз можуть скористатися п'ятиденним безвізовим режимом.

Наші інтереси: 

Стежимо за Китаєм. Він розширює зони впливу - для нас це небезпечно. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи