Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерт з протидії дезінформації: РФ створює декілька наративів, щоб заплутати аудиторію

Світ:

Говорячи про різанину в Бучі, Міхал Марек в інтерв’ю Polska The Times зазначив, що росіяни не були інформаційно готові до виявлення фактів геноциду. Вони створили два наративи, які, здавалося б, заперечують один одного, але вони можуть ефективно створювати наративи, які російський отримувач сприймає зовсім інакше.

На сторінках видання Polska The Times було опубліковане інтерв’ю з Міхалом Мареком із Фонду «Центр дослідження сучасного середовища безпеки», експертом з протидії дезінформації, автором наукової роботи "Операція Україна", повідомляє Польське радіо.

Міхал Марек погодився з твердженням, що на війну РФ проти України має вплив 9 травня. "До 9 травня Росія мусить досягти якогось серйозного успіху, який можна буде представити як перемогу. День перемоги – це важлива подія з точки зору російської історіографії і сучасних імперських міфів. Кремль, скоріш за все, у квітні перейде до серйозного наступу, мета якого – взяття під контроль територій Донецької та Луганської областей. Росіяни також мають захопити Маріуполь. «Визволення» Донбасу буде достатнім успіхом для Кремля – пропагандистські центри представлять цей потенційно невеликий успіх як «історичну» подію", – зазначає експерт.

Говорячи про різанину в Бучі, Міхал Марек в інтерв’ю Polska The Times зазначив, що росіяни не були інформаційно готові до виявлення фактів геноциду. "Вони створили два наративи, які, здавалося б, заперечують один одного, але росіяни можуть ефективно створювати наративи, які російський отримувач вже сприймає зовсім інакше. […] вони користуються так званим «правилом Алі-Баби». Тут треба згадати казку про Алі-Бабу і розбійників, в якій один із героїв помітив всі будинки, щоб заплутати розбійників. Саме це зробили й росіяни. Вони представляють стільки версій, що отримувач починає сумніватися в усіх, або вирішує, що всі версії не до кінця правдиві. В такій інфодемії, інформаційному хаосі можна приховати правдиву версію подій, щоб звичайний отримувач не міг дізнатися правду. Тому, з одного боку, вони розказують, що українці винні в розстрілах, а з іншого, що розстрілів взагалі не було", – зазначає Міхал Марек.

Експерт з протидії дезінформації зазначає, що «росіяни використовують будь-які ситуації. Вони маніпулюють, перекручують факти на свою користь».

Нагадаємо, інформаційну війну проти України Росія веде давно, що робить методично та цілеспрямовано, використовуючи не тільки традиційну для них брехню та маніпуляції. Пропагандистська теза про "братський народ", а потім про "один народ" робить свою злу справу. У 2014 році ми публікували статтю про спецоперацію Кремля по розмиванню етносу.

Наші інтереси: 

Європейці нарешті почали прозрівати і бачити, які методи використовує ерефія у своїй політиці. Брехня і пропаганда, перекручування фактів до навпаки, залякування, підкуп та шантаж є звичними для цієї країни способами поширення впливу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи