Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Human Rights Watch грає на руку московській пропаганді

Під виглядом «об’єктивності» подібні організації намагаються прирівняти жертву і агресора.

20230705mina.jpg

Протипіхотна міна натискної дії радянського виробництва ПФМ-1 «Лепесток»

У п’ятницю, 30 червня, міжнародна неурядова організація Human Rights Watch опублікувала звіт, де звинувачує Україну у використанні заборонених протипіхотних мін. Ця організація вже не перший раз висуває таке звинувачення, але всі її звіти говорять тільки про один можливий випадок використання Україною влітку 2022 року 220-мм ракет «Ураган», що несе три сотні протипіхотних мін ПФМ-1 «Лепесток». І про цей один можливий випадок Human Rights Watch пише регулярно. Тим самим створює ілюзію злісного порушення конвенції і намагається прирівняти жертву до агресора.

У 1997 році була ухвалена так звана Оттавська конвенція про заборону використання протипіхотних мін. У 2005 році Україна ратифікувала цю конвенцію, чим узяла на себе зобов’язання не виготовляти і не використовувати протипіхотні міни, а запаси радянських протипіхотних мін поступово утилізувати. На той момент в Україні було біля 6 млн. протипіхотних мін ПФМ-1 «Лепесток». До 2022 року було утилізовано біля 3 млн. з них.

Російська Федерація не підписувала Оттавську конвенцію, тому продовжує виготовляти і масово використовувати протипіхотні міни у всіх своїх війнах, зокрема й в Україні.

В україномовній вікіпедії перелічено низку випадків масового використання російськими військами протипіхотних мін ПФМ-1 в Україні. В російськомовній вікіпедії про всі ці випадки нема жодної згадки, натомість є звинувачення України у використані цих мін з посиланням на Human Rights Watch.

Наші інтереси: 

Треба усвідомити, що чимало нібито незалежних міжнародних організацій насправді не є ані незалежними, ані неупередженими.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи