Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Медовий місяць Трампа з Китаєм закінчується, - Bloomberg, США

Переговори з економіки у Вашингтоні зазнали невдачі в середу, коли США і Китай не змогли виступити зі спільною заявою. США хоче переглянути торгові та інвестиційні відносини з Китаєм.

17040701.jpg

© REUTERS, Carlos Barria

Три місяці тому президент США Дональд Трамп говорив теплі слова на адресу свого китайського колеги Сі Цзиньпіна після того, як два лідера зустрілися на курорті Трампа Мар-а-Лаго у Флориді. Протягом декількох тижнів адміністрація Трампа хвалилася ранніми перемогами в переговорах з Китаєм, включаючи розширений доступ для американської яловичини і фінансових послуг, а також допомога в спробах приборкати Північну Корею. Тепер обидві сторони ледве погоджуються, аби описати свої розбіжності, пишуть Ендрю Майєда (Andrew Mayeda) і Салеха Мосін (Saleha Mohsin) на Bloomberg.
 
Переговори з економіки у Вашингтоні зазнали невдачі в середу, коли дві наддержави не змогли виступити зі спільною заявою. Міністр торгівлі Уілбур Росс лаяв Китай за його торговий дисбаланс з США в своєму вступному слові, а потім обидві сторони скасували заплановану заключну прес-конференцію. Пізніше обидві сторони зробили окремі заяви.
 
Міністри фінансів Стівен Мнучін і торгівлі Уілбур Росс сказали, що Китай «визнав скорочення дефіциту торгового балансу нашою спільною метою, для досягнення якої обидві сторони будуть співпрацювати».

Міністерство закордонних справ Китаю виступило із зворотним заявою, в якій говориться, що обидві сторони погодилися розпочати «конструктивну співпрацю», щоб скоротити торговий дефіцит.
 
Трамп проводив кампанію по «захисту забутих американців і встановлення пріоритету Америки, але якщо не можна повернути їм їх роботу, то краще забезпечити свого роду відплату, і саме це тут і відбувається», - сказав Стівен Міров, керуючий партнер в дослідницькій фірмі Beacon Policy Advisors ( Вашингтон).

Це була перша зустріч високопоставлених чиновників в економіці при адміністрації Трампа, ритуал, який почався у 2008 році і якому у цьому році провели ребрендінг під назвою «Всеохоплюючй економічнйс діалог». Дискусії вели Мнучін і Росс з американської сторони, і віце-прем'єр Ван Ян з боку Китаю.
 
Голова Федерального резерву Джанет Йеллен взяла участь в переговорах, а керівники, в тому числі Джек Ма (Alibaba — китайська компания, що займається інтернет-комерцією) і Стівен Шварцман (Blackstone Group — американська інвестеційна група компаній) зустрілися в кулуарах.

Після торішнього форуму дві країни опублікували заяву (6589 слів), у якій йдеться про взаємний інтерес у процвітанні обох країн.
 
Документ також містив зобов'язання. Наприклад, Китай зобов'язався скоротити надлишкові потужності в сталеливарній промисловості. Це все ще серйозний подразник, і адміністрація Трампа розмірковує, чи варто вводити тарифи і квоти на імпорт сталі.

«Адміністрація Трампа, можливо, мала нереалістичні очікування щодо дій Китаю щодо збалансування торгівлі, - сказав Шень Цзяньгуан, головний економіст Азії в Mizuho Securities Asia Ltd. в Гонконзі. - Тепер починаються справжні і важкі переговори».
 
На початку виступу в середу Росс скаржився на торговий дефіцит з Китаєм у надзвичайно суворих висловах. Хоча експорт США до Китаю виріс в останні роки, імпорт з азійської країни підвищувався ще швидше, що привело до дефіциту торгового балансу в 309 мільярдів доларів, сказав Росс.

«Якби це був всього лише природний продукт сил вільного ринку, ми могли б це зрозуміти, але це не так, - зазначив Росс. - Так що настав час переглянути наші торгові та інвестиційні відносини більш справедливим, рівноцінним і еквівалентним чином».

 

Наші інтереси: 

Протистояння США і Китаю вийшло у відкриту стадію. Україна і США не зацікавлені у виході Китаю на велику геоплітичну шахівницю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кожна країна керується власними інтересами.Оскільки Трамп не новачок у бізнесі, то, на мій погляд, він зможе найти рішення, яке задовольнить обидві сторони.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кожна країна керується власними інтересами.Оскільки Трамп не новачок у бізнесі, то, на мій погляд, він зможе найти рішення, яке задовольнить обидві сторони.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!